neljapäev, aprill 05, 2007

Piiteri kaudu Karjalasse ning tagasi Moskvasse

Tere-tere, ma Moskvas tagasi. Piiteris jäi seekord lugu skinnidest tegemata, kuna aega jäi lihtsalt väheks. Ma nimelt pidin ühe seltskonnaga mõneks päevaks Karjalasse, Petrozavodskisse sõitma. Algul oli plaan, et nad sõidavad Piiterist välja esmaspäeva õhtul ning siis mul oleks jäänud terve esmaspäev aega tegelda skinhead´ide looga.
Selline oli plaan, aga jumal teatavasti mängib inimesega. Pühapäeval selgus, et väljasõit on hoopis esmaspäeva hommikul. Seega jäävad skinnid teiseks korraks. Kuulsin nende kohta küll palju, sain palju saite nende kohta, aga isiklikult ei kohanudki. Seekord.
Aga igal juhul kõigile aitäh, kes teema kohta vihjeid saatsid.
Petrozavodski käigu põhjal kirjutan peagi pikemalt, kuidas meie sugulased karjalased välja suremas on. See on teada jutt, et väga tumeda tulevikuga on vepsad, isurid, vadjalased ja ingerlased, keda on tõesti väga vähe alles jäänud. Karjalasi elab veel umbes 60-70 000, aga tundub et ega neilgi pikka pidu pole, sest nende keel on kadumas. Rääkijaid on lihtsalt nii vähe.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tere tulemast tagasi Moskvasse. Noh, kas kohtume nuud? Minu blogis arutatakse praegu, kas taitsa loll on Ivanov kes pakkus mitte osta eesti kaubaid voi see oli lihtsalt nali tema poolt...