laupäev, aprill 28, 2007

Teine päev meeleavaldusi Moskvas Eesti saatkonna ees

Täna jätkusid V noorte meeleavaldused Eesti saatkonna ees Moskvas. Mõlemal pool saatkonda. Kella 5 ajal õhtul oli kokku üle paarisaja noore. Panen siia üles mõned videoklipid. Katsun pärast ka pikemalt kijrutada

Esimene video on tehtud saatkonna peaukse ees Malõi Kislovski põiktänaval. Seal seisis sel hetkel umbes 30-40 inimest. Kuulake, mida nad seal video alguses karjuvad! "Kuratõ, kuratõ!" See heledapäine ilus tüdruk Molodaja Gvardijast on tõeline elektrijänes. Ta karjub mögafoniga hüüdlauseid seal juba teist päeva. Tundub, et ta teeb veel karjääri oma aktiivsusega. Või saab tast väga hea ema.



See on nüüd tehtud konsulaadi poole pealt Kalašnõi põiktänava poole peal. Seal oli umbes paarsada noort. Videol laulavad nad parasjagu Nõukogude Liidu hümni. Seda nad teevad seal ikka aeg-ajalt. Sinna on üles pandud telgid, tuuakse süüa, ajutised tualetid on püsti. Meeleolu nagu Maidanil Kiievis. Need, kes hümni laulavad esiplaanil peaksid olema noorteliikumisest Mestnõie (Kohalikud).



Sellel videol on tiba ka seda laagrit näha. Öösel oli OMON käskinud neil telgid maha võtta, aga nüüd on millegipärast lubanud uuesti üles panna. Kokku oli oma 5-6 telki seal püsti.



Siin on noored konsulaadi ette hommikul ehitatu plekkaia täis kleepinud silte: "Sellel asutusel pole siin kohta!" Ja sama asja nad ka parasjagu skandeerivad. Kohati tundus, et kuna seal on juba kohal vähemalt neli erinevat noorteliikumist, siis käis omavahel võistlus, kes suudab ennast rohkem kuuldavamaks teha ning vaimukamaid Eesti-vastaseid loosungeid välja mõelda. Nagu räpivõistlus.



Kui nad loosungite karjumisest ära väsisid - ja aeg ajalt seda juhtus, hoolimata selelst, et nad käivad seal vahetustega pikettimas - siis pandi tige mürts peale ning tehti diskot. Ja tantsu. Nagu noortepeaol ikka. Mul on nüüd küsimus - millal samal tänaval elavatel inimestel sellest villand saab ja nad kaebama lähevad? Täna näiteks olid nad loosungite karjumisega alustanud juba kell 8 hommikul.

Kommentaare ei ole: