laupäev, aprill 28, 2007

Moodne pikettimine on kui mõnus noortepidu


See video on tehtud täna õhtul veidi peale 20.30 Eesti saatkonna ees Moskvas. On laupäeva õhtu. Meeleolu nagu miskil mõnusal noortepeol. Algul ei saaks ju nagu arugi, et tegu on meeleavaldusega. Telke nähes vist jääksid mõtlema, et oot, a miks need peol on. Just hetk enne video tegemist laulis Kino ja noored laulsid täiel rinnal kaasa. Mõnus on ikka noor olla, saad mässata ja puha. Lased teistel mõtelda ja otsustada enda eest ja muudkui möllad.
Kui ma sealt õhtul mööda jalutasin, siis oli mul ainult üks küsimus, et millal see pidu kohalikel elanikel üle viskab ja nad kaebama lähevad. Saatkonnaga samal pool tänavat asuvad naabrustest samuti diplomaatilised esindused, aga teisel pool tänavat on kõik elumajad.
Arbatil jagasid Naši-liikumise tüdrukud täna õhtul möödujatele lendlehti, mis kutsusid inimesi piketile Eesti saatkonna ette. Jalakäijatele tunnelisse Arbati algusesse on pandud papist viidad, kus on nool Eesti saatkonna poole ja kiri "Fašistliku Eesti saatkond". Selliseid trikke teevad.
Aga nagu ütles üks tuttav täna - "Ongi parem. Las hunt ulub, siis kõik näevad, milline ta päriselt on!"
Tuttavad Eestist juba küsivad, et kas on Moskvas kuidagi ohtlik nüüd eestlastel. Mina küll ei ole märganud. See, mis saatkonna ees toimub, see on ju show ja poliitika. Moskvalastele ei lähe poliitika juba ammu juba.
Kuulsin juba esimest nalja ka Tallinna laamendamiste kohta.
Kuidas Tallinnasv ahet teha rikkuril ja kurjategijal?
Mõlemad kannavad Hugo Bossi ülikonda, ainult et ühel on käes R-Kioski kilekott...

2 kommentaari:

Eddiesmoments ütles ...

need on õnneks seda tüüpi telgid, mis vägagi läbi sajavad. küll nad varsti läinud on.
a mõtle kui palju rahvast venemaal on, ega neil mõni üksik noortekeskus jõua kõigile tegevust anda. ja Viru Keskust neil ka pole. Mis sa hing oskad teha, ikka ju lähed võõraste inimeste akende alla showd tegema.

Anonüümne ütles ...

No mulle saadeti kuulutus maili teel: 'Müüakse bussipileteid ja Snikersi shokolaadi. Samas vahetada Hugo Bossi ülikond nr 50 viina vastu.'