laupäev, aprill 28, 2007

Fotod meeleavaldustest Eesti saatkonna ees

Kuna fotod ja videod räägivad paremini, kui mina suudan kirjutada, siis teen ka väikse fotoreposrtaaži tänasest. Tehtud täna pärastlõunal


Siin on peakangelane taas see imetüdruk (keskel) Molodaja Gvardijast, kes tundub väsimatult seal loosungeid ette karjumast. Vaieldamatult minu lemmik protestijate hulgast. Tegevus toimub saatkonna peaukse ees.


Täna lisandusid noortele ka mingi pensionäride või veteranide organisatsioon. Nemad seisid rangelt rivis ning hüüdsid kaasa noorte loosungeid. Üldiselt on aga publik endiselt väga noor. Nö kõrvalt tulnud protestijaid on väga vähe. Mis pole ka ime, sest miilits on tänavad blokeerinud ning ei lase niisama möödajalutajaid ligi.


Selline silt on kleebitud saatkonna peaukse ette ehitatud aiale. Tegelikult asub Kalašnõis muidugi Eesti konsulaat.


Ja selline näeb tänaseks välja siis see laudadest aed ise, mis eile ehitati saatkonna peaukse ette.


Teisel pool saatkonda, Kalašnõi põiktänavas elatakse sellist elu. Seal on ka rahvast rohkem, nagu juba kirjutasin.


Selline vaade avaneb konsulaadi poolelt plekkaia tagant. Nagu vanglast vaataks üle aia. Parasjagu kiikab, mis toimub, saatkonna pressidiplomaat Franek.


Hommikul sodisid protestijad veidi täis Eesti konsulaadi seina. Pärast seda lasigi miilits ehitada noorte ja konsulaadi vahele ka aia. Seinale on kirjutatud: "Jõudsime Berliini alla, jõuame ka Tallinnani!"


Siin fotol küll kõiki paarisadat protestijat pole, aga sellised nad välja näevad. Nagu ma olen kuulnud, siis pidid nendel noorteliikumistel olema kohe nö omad kiirreageerimisgrupid, kes kohe meeleavaldustele tormavad, kui vaja. Hiljem siis organiseeritakse juba vahetustega meele avaldamine.


Need on Mestnõide-noored. See on Kremli-meelne noorteliikumine, mis koondab Moskva oblasti noori. Täna pärastlõunal olid nemad just peamised aktsioonitegijad konsulaadi poole peal. Našid puhkasid ilmselt.


Ühel hetkel kleebiti aed loosungeid täis ning noored asusid ka ise hoolega oma sõnumeid kritseldama. See noor naine kirjutas just äsja roosa vildikaga: "Blokaad Eestile". Aga esiplaanil kiri: "Marina, kao minema!"


Aktiivse protestimise vahepeal lasti vahepeal rihm veidi lõdvemaks ja pandi tümps mängima. Tehti tantsu. Nagu noortepeol ikka. Või nagu ütles üks noor kutt teisele: "Klassna zdes!" (Lahe on siin!)


See foto on tehtud Kalašnõi tänava otsast. Sellelt fotolt saab ehk paremini aimu, kui palju noori konsulaadi ees protesteeris seistes, istudes ja pikutades. Õhtupoole hakkab neid ilmselt juurde tulema.


Nii oli Moskva miilits kinni pannud Kalašnõi tänava, et autod noori ei segaks.

Kommentaare ei ole: