esmaspäev, november 30, 2009

Kuidas elab kuulus Akademgorodok Novosibirskis?

Kui nüüd kõik ilusti läheb, siis kavatsen see nädal ära käia Novosibirskis, täpsemalt sealses Akademgorodokis. See on kuulus Nõukogude-aegne teaduslinn, mille esimeste instituutide avamisest möödus tänavu 50 aastat. Oli maailmakuulus keskus, tahangi nüüd kirjutada paar reportaaži sellest, et mis seisus Akademgorodok on täna? Mis toimub Akademgorodokis, milline on sealne tase ja potentsiaal võrreldes NSV Liidu ajaga?
Kui tõsiselt võetakse Akademgorodokis Medvedevi üleskutset moderniseerimiseks? Kas noored teadlased lahkuvad endiselt välismaale? Või on hakanud neid hoopis välismaalt tagasi tulema?
Hääd sõbrad, kui teil on ettepanekuid-ideid, mida veel kindlasti küsida-uurida Akademgorodokis, siis andke teada, panen kõik asjalikud soovitused kõrva taha ja uurin järgi!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas sealsed inimesed näevad ennast osana Euroopast või Aasiast?

Anonüümne ütles ...

Palun kommenteerige tänast(03.12.09) Vova Putini tele-tsirkust,kus tavarš mainis,et Venemaa iive on positiivne!?Kui mälu ei peta,siis Jaanus mainis,et aastaks 2050 on rahva arv tänaselt 142 mil.langenud 100 mil juurde!Kusagil on väga suured käärid.

Anonüümne ütles ...

miks mitte:)