pühapäev, november 15, 2009

Eesti viisat saab Venemaal nüüd taotleda posti teel

Hea uudis, mida tasub kindlasti levitada Vene sõprade seas, kes ei ela Moskva, Peterburis ega Pihkvas.
Nimelt teatas välisministeerium, et nad on sõlminud kokkuleppe kullerteenust osutava firmaga „Freight Link“ (Pony Express), et Venemaa elanikel oleks võimalik Eesti külastamiseks viisat taotleda ka riigi kaugemates paikades. Kokkulepe võimaldab nüüdsest Eesti külastamiseks viisat taotleda saatkonda Moskvas sõitmata.
Välisministeeriumi konsulaarosakonna peadirektori Lauri Bambuse sõnul teeb uus teenus reisihuvilistele Eesti viisa taotlemise hõlpsamaks, aidates vältida üleliigset aja- ning rahakulu. „Viisa taotlemisel on üldjuhul nõudeks, et viisataotlus tuleb esitada saatkonda isiklikult. Vastavalt kokkuleppele saab Venemaal Eesti viisat taotleda nüüd ka kullerfirma vahendusel, ise Moskvasse sõitmata,“ lausus Bambus. „Uue võimalusega jäävad ära Moskvasse sõidu- ja seal viibimise kulud viisataotluse menetlemise ajal,” lisas ta.
Kullerfirma edastab juba alates novembrist Eesti suursaatkonnale Moskvas viisataotlusi ning tagastab viisataotlejatele nende reisidokumendid 38 teeninduspunktis üle kogu Venemaa, välja arvatud siis Moskvas, Peterburis ja Pihkvas. Teenuse osutamise eest tuleb viisataotlejal tasuda lisaks viisalõivule teenustasu (1600 rubla). Kullerfirma teeb samalaadset koostööd ka Läti, Ameerika Ühendriikide ja Kanadaga.
Viisataotlusi on võimalik esitada kullerfirma kodulehel märgitud teeninduspunktides, aga panen siia eraldi ka nende linnade nimekirja: Альметьевск, Владивосток, Волгоград, Воронеж, Екатеринбург, Ейск, Иркутск, Ижевск, Златоуст, Йошкар-Ола, Калининград, Казань, Кемерово, Краснодар, Красноярск, Курган, Липецк, Магнитогорск, Майкоп, Набережные Челны, Нижнекамск, Нижний Новгород, Новороссийск, Новосибирск, Омск, Пермь, Ростов-на-Дону, Самара, Саратов, Сочи, Ставрополь, Тольятти, Тула, Тюмень, Уфа, Чебоксары, Хабаровск, Челябинск, Ярославль.
Viisataotlejatele jääb soovi korral jätkuvalt õigus esitada viisataotlus muidugi ka otse Eesti esindustele Venemaal.

1 kommentaar:

Rellim ütles ...

Hallo Jaanus!

Olen sinu reisipäevikut huviga iga päev lugenud- väga huvitav. Ma elan Stockholmis ja oleksin huvitatud selle loo rootsi keelde tôlkida et sinu fantastilisi kogemusi ka rootsi rahvaga jagada. Kui sa oled huvitatud, kuidas ma siis sinuga ühendust vôtta saan?
Tervitades
Mrs Rellim