pühapäev, mai 18, 2008

Art Moscow´st ja Eesti saatkond Euroopa Liidu päeval

Moskvas lõppes täna iga-aastane kunstilaat Art Moscow, mille tase läheb järjest šefimaks. Fotol veidi moodi, kuidas käivad ilusad inimesed Moskvas näitustel.
Seekord oli Art Moscow´l lisaks Vene eragaleriidele ka palju Euroopa omi. Üks ka Tallinnast – Vene galerii. Vene galerii Tallinnast üllatas vähemalt mind väga positiivselt. Nad tõid üritusele, mis on üsna üheselt orienteeritud müügile, asja, mille kohta nad pidid ette teadma, et neil ei õnnestu seda kuidagi müüa! Päris originaalne.

Nad tõid nimelt Krasnojarski kraist setude külast Haidakist Moskvasse sealsete setu laste tehtud maketi Setumaast! See võitis veel talvel Krasnojarskis muuseumite rahvusvahelisel bienaalil Grand Prix. Huvitav, kuidas nad selle kohale tõid üldse, sest nagu fotolt näha, siis on see üsna pirakas asi ning kogu see krempel on ju mullale tehtud.
Kellegi käest polnud seda kahjuks küsida, sest kui ma sealt eile mööda jalutasin, siis polnud ühtegi galerii inimest kohal. Nii jäi ka teadmata, mis nende idee oli, et nad just selle tõid.
Muidu oli ka laat huvitav. Silma jäi, et Paris Hilton kui objekt oli päris popp. Tema nägu oli päris mitmes töös kasutatud.
Hindu töödel all ei olnud. Nagu üks mu tuttav hää kunstiteadja selgitas, siis konkreetseid hindu ei panda meelega. Sest kui kellelgi on tõsine huvi midagi ära osta, siis ta ostab sellise hinnaga nagu müüja ütleb.
Panen fotod töödest. Täitsa suvaliselt pildistasin.
Plakatikunsti.



Aleksandr Kosolapovi pronksskulptuur „Kangelane. Liider. Jumal”


Lihtsalt maal tüdrukust ja ilusast koerast.


Art Moscow´l meeldis mulle väga, kuidas oli lahendet netikohvik. Väga lihtne ja geniaalne lahendus. Seal oli veel paar sellist puhkenurka külastajatele, kus sai samasugustel kottidel lösutada. Väga mõnus oli.
Kes Vene kunstielu vastu huvi tunneb, on ilmselt kuulnud sellisest kunstnikegrupist nagu Sinised Ninad. Kui nende avanäitus oli 2007 alguses või 2006 lõpus Marat Gelmani galeriis, siis see põhjustas paraja skandaali, sest nad tegid muuhulgas nilbeid fotomontaaže poliitikutest. Lisaks veel pilasid natsionalismi kasvu Venemaal, mis samuti patriootlikele inimestele ei meeldinud.
Art Moscow´l oli nende video, milles nad taas pilkasid poliitikuid. Vaadake ja otsustage ise... Kvaliteet on muidugi sitt, aga saab aru küll.

Ninade vidoe -

Laupäeval toimus Moskvas ka Euroopa Liidu päev Gorki pargis. Seda korraldab Moskva Üliõpilaste Keskus. Mõte on, et Euroopa liidu riigid ning Euroopa Komisjon saaksid ennast moskvalastele tutvustada. Üleval olid telgid, kus õpetati EL riikide keeli, kombeid, laule. Igast riigist oli ka üks bänd, kes esines suurel laval. Eestist oli Svjata Vatra, kes mängib eesti ja ukraina folki.

Eesti saatkond oli ilusti kohal ja pildil. Päris huvitav oli, mida nad pakkusid. Poolte riikide letid olid igavama kui eestlastel. Põhiraskus oli EASil selle leti täitmisel. Aga Eesti asja aitasid ajada peaaegu kõik saatkonna töötajad. Siin fotol seisavad Eesti väljapaneku ees saadik Marina ning pressidiplomaat Kairi, vastavalt vasakul ja paremal :)

7 kommentaari:

joshua ütles ...

Let me blossom bless you!

PALAVROSSAVRVS REX

ardo ütles ...

pildil vale komm,mitte ilus koer ja...,vaid koer ja ilus naine

ardo ütles ...

pildi juures vale komm---koer ja ilus tütto ,on öige

Anonüümne ütles ...

Svjata Vatra on see bänd, Jaanus... Mitte Sveta Vetra vmt...

Jaanus Piirsalu ütles ...

Parandasin ära. Aitäh, Maris.

Anonüümne ütles ...

see ei ole ka mitte lihtsalt ilus tüdruk, see on Roy Stuart'i ühe raamatu kaanefoto rip-off :)
http://i.s8.com.br/images/books/cover/img8/1053438.jpg

Luarvik ütles ...

Käisin samasugusel Euroopa päeva üritusel Kiievis, ja me boks oli enam kui igav kahjuks. Eesti õhu inimesed (arvatavasti) seisid ja jagasid broshüürikesi. Ei mingit nänni, ei mingit programmi. Teised riigid olid märksa paremini ettevalmistunud. Kahju.