reede, mai 16, 2008

Pikantne vaidlus tänaval ja kohtumisest Manukjaniga

Täna sattusin päeval huvitavat pilti nägema... Läksin lehte ostma. Tee peale jääb kodu lähedal üks naiste erakliinik. Selle ees karjusid kirglikult kolm naist – ilmselt ema, tolle umbes 20-aastane tütar ning üks arst. Emakene karjus jummala kõvasti üle tänava: „Miks te ei öelnud meile seda enne kui me aborti läksime tegema??”. Mille peale vihane arst röökis tänaval vastu: „Te ise otsustasite seda teha!!” Jätkas tütar: „Me veel vaatame seda, me ei jäta seda nii!”, mille peale arst hüüdis: „Vaatame 10 päeva pärast.”.... Siis nad märkasid, et tänavalolijad jäid seisma ning jälgivad neid ning jäid vait. Ilmselt läks midagi nihu siis....

Eile õhtul kohtusin Sergei Manukjaniga. Ta mängis jälle Heliloojate klubis Brjussovi pereulokis. Iga neljapäev mängib. Manukjanil on jätkuvalt tohutul energiat ja kirge mängimisel. Ja ta on tohutult lahke ja südamlik inimene. Ütles mitu korda, et ta on nii Moskva kui Eesti elanik ja patrioot.
Manukjan rääkis, et jazzmuusikuna elab praegu Moskvas täitsa hästi ära. Üsna suur nõudlus on jazzi järele ning jazzi armastav publik on suht rikas. Esinemisi on päris palju ning kutsutakse ka kinnistele üritustele, kus headele tegijatele makstakse õhtu eest suurusjärgus 5000 euri. Popi ja estraadiga ei anna muidugi võrrelda, aga elab päris hästi ära, ütles Sergei.
Sergei tütar Dina lõpetas eile just instituudi teleajakirjaniku erialal. Ta räägib täitsa korralikult eesti keelt. Nii et kui mõni Eesti telejaam on huvitatud Dinaga koostööd tegemast, siis ta ootab lahkelt.
Küsisin Sergeilt, et milliseid jazzikohti ta Moskvas soovitab. Siin tema nimekiri – Heliloojate klubi, Jazztown Tagankal, Sinija Ptitsa Puškini väljaku lähedal Lenkomi kõrval, ööklubi Rai (väga kuum ja kallis koht praegu Moskvas, eriti pärast Djagilevi mahapõlemist. Manukjan mängib seal just täna õhtul. Väga kõva sõna, sest seal makstakse ilmselt väga korralikult.)
Leidsin ühest ajakirjast FSB ülevaate nende eelmise aasta tegudest. Umbes nagu kapo aastaraamat, aga lühem. Lugege siit, keda huvitab.
Pildike öisest Moskvast, jalakäijate tunnel.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Me oleks ka pea-aegu heliloojate kluppi kontserdile läinud nädal tagasi esmaspäeval, aga nad küsisid 500r pileti ja 300r laua eest. Tundus tiba kallis ja seega ostsime uue õlu ja uue piruka ja läksime vaatasime, kuidas noored pargis reivivad.