esmaspäev, mai 12, 2008

Naised, karastage oma rinnanibusid! Moskvas laheb palavamaks...


Veidi terviseopetust tuttavatele tydrukutele..."Kas SINA hoolitsed oma rindade eest? Karasta nibusid, pestes neid iga paev kylma veega!" Tegemist on Stalini-aja plakatiga. Kahjuks pole kuskil nainud selle suurt versiooni myygil.
Moskvas hakkab palavaks minema. Tana oli juba paeval kesklinnas 21 kraadi. Kas toesti kordub eelmise aasta mai lopp, kui nadal aega oli yle 30 kraadi ning kassid sulasid tanaval yles...
Putinil ka nyyd valitsus koos, erilisi yllatusi polnud. Minu arust oli huvitavam see, et tana kohtusid Dmitri Medvedjev ja Vladimir Putin esimest korda telekaamerate ees rollis, kus Putin pidi oma endisele alluvale aru andma.
Venemaa teleuudistes naidatakse paar korda kuus peaministri kohtumist presidendiga, mis meenutab vaga opilase vastamist opetajale. Peaminister annab presidendile aru ning vastab kysimustele.
Seni oli Putin presidendina kaheksa aastat kysija rollis, eile kandis ta peaministrina ette uuele presidendile Medvedjevile. Putin ei vaadanud naidatud uudisloigu jooksul kordagi Medvedjevile silma, kortsutas pidevalt kulme ning tundis ennast silmnahtavalt ebamugavalt uues rollis.
Medvedjev oli Putinile vastupidine - heatujulise naoga, vaatas kogu aeg Putinile otsa ning naeratas, voi pigem isegi muigas, pidevalt.
Huvitav detail – Putin istus laua taga kohal, kus ta istus ka presidendina ja Medvedjev istus kohal, kus tavaliselt istusid presidendi kylalised. Oma kohta Putin vahemalt ara ei andnud. Harjumuse joud?


Tana algasid Moskvas vastuvotueksamid Tshehhovi-nimelise teatri oppestuudiosse mida juhatab Tabakov. Selline saba oli teatri stuudio ukse taga... Suurem kui lavakasse?


Sheff mees Moskva kesklinna tanaval. Patseerib keset tanavat, koht lisab soliidsust ja mojukust.


Liiklusmarkidega vaade Vene valisministeeriumile yle Kiievi vaksali silla.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Eesti Keele Instituut soovitab: Vene perekonnanimes Медведев puudub pehmendusmärk ja seepärast on reeglipärane ümberkirjutus vene tähestikust Medvedev, mitte Medvedjev.

http://www.eki.ee/keeleabi/index.php?leht=4&act=2&vld=4