esmaspäev, november 06, 2006

Iraaki!


Tahtsin ammu kirjutada portreelugu Eesti profisõduritest, kes teenivad Iraagis või Afganistanis. Et kes need poisid on ja miks nad tahavad minna välismaale Eesti lipu alla sõdima? Tänu kaitsejõududele on mul järgneva kümne päeva jooksul võimalus elada Iraagis Bagdadi lähedal Camp Taji sõjaväebaasis koos Eesti jalaväerühmaga.

Üritan siin blogis vahendada võimalikult palju muljed hetkest, kui saabun homme õhtul Kuveiti. Rohkem ma tahaksingi blogis kirjutada ümbritsevast, sellest, mida Iraagis näen, mitte niivõrd poistest. Poistest kirjutan pärast pikemalt. Siin fotol poseerivad nad eile surma mõistetud Iraagi eksdiktaatori Saddam Husseini pildiga.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuidas seda nüüd mõista? Eesti sõdurid?

Küsi poistelt, miks nad poseerivad selle surma mõistetud eksdiktaatori pildiga? Kas Saddam Hussein on neile sõber ja iidol, kellega uhke kõrvuti seista?

Või on raamitud pilt sümbol, trofee, sõjasaak, alistatud vaenlane? Sel juhul, kas pildi eesmärk on sama, nagu meie liitlaste sõdalastel, kes poseerisid koos pealuuga või koos alandatud vangidega?

Asjadest ütles ...

Sammas:
Sa ajad asja liiga keeruliseks- mehed leidsid saddami pildi ja tegid foto. i
Ikkagi etapp elus. Pealegi on ju saddamilgi selles väike roll, et nad just iraagis on.

Anonüümne ütles ...

Küsi seal mõne tondi käest kuidas nad eesti turistidesse suhtuvad, oletame, et pärast sõjategevust, ey kuidas siis nagu oleks, kas nad on pika vihaga? Kas ikkagi on nuga saada oht? Krt, meie ministrid tegid rännuhuvilisele eestlasele Iraagi suhtes vist karuteene.

Anonüümne ütles ...

See pilt on tehtud suvel, kui Husseini polnud veel surma mõistetud. Kuna Husseini pildid pole enam eriti levinud, siis nad tegid koos sellega foto. Lihtsalt, ilma igasuguse tagamõtteta.