kolmapäev, november 14, 2007

Killeriga kohtumas - päris mõistlik mees oli

Et kes on siis Killer? Killeri tegelik nimi on Vassili ja ta on Moskva Spartaki fännklubi Hercules pomo. Selliseid organiseerunud fännklubisid on Spartakil kuskil 15-20 tükki. Tugev turd noor mees, kes oma perekonnanime ei öelnud ja ennast pildistada ei lubanud.
Kohtusin temaga, kuna kirjutan ühte pikemat artiklit sellest, kuidas moskvalased võõrtöölistesse suhtuvad, laiemalt üldse suhtuvad kaukaaslastesse ja keskaasialastesse. Hiljuti oli suur kära vene lehtedes selle üle nagu oleksid Spartaki fännid tapnud siin ühe jakuudist maletaja. Killer ütles küll, et mõrv toimus Spartaki mängu ajal, seega ükski tõsine fänn see olla ei saanud, sest need olid kõik mängul.
Rääkisime temaga päris pikalt, mida tähendab tema jaoks vene patriotism jne. Loete sellest kunagi kõigest, ei hakka praegu ümber jutustama.
Üldiselt jättis ta sellise inimese mulje, kellega on võimalik rääkida ja asju seletada, kes tahab asjadest aru saada. Natuke oli meil juttu ka SS-meestest Eestis. Katsusin talle veidi tausta seletada, ta ütles, et huvitav, jäi mõtlema. Huvitav oli veel see, et oma sõnul saab ta täitsa aru natsionalismist eestis, sest „teid on ju nii vähe, te peategi ennast kaitsma”.
A muidu oli ta vene rahva õiguse eest kõvasti väljas. Talle nimelt ei mahu pähe, et miks venelane ei või enda kohta Venemaal kõva häälega öelda, et ta on venelane – muidu määritakse talle ekstremiisti silt kaela. Ma praegu tsiteerin tema sõnu.
Kohtusime Tušino linnaosas. Ausalt öeldes ma polegi niikaugel Moskva äärelinnas omapäi käinud. Põgusal käigul erilisi muljeid polnud. Sellise provintsilinna mulje jättis. Täitsa suur vahe ikka välisilmes kesklinnaga. Silma jäi, et näiteks söögikohti ei paistnud üldse.

Selle asemel oli palju vot selliseid putkasid, kus saab saiakäki täidisega osta. NB! Vaadake mis on peos sellel pensionäritädil, kes fotol paremal. Muti paneb õlut nagu vana mees. Õues miinus viis kraadi.
Homme sõidan hommikul Tveri, kus asutatakse ametlikult rahvaliikumine Za Putina! Mille eesmärgiks on see, et Härra jääks hoolimata lahkumisest presidendiametist edasi nö rahvuslikuks liidriks, ükskõik mis ametis. Kes tahab imetleda rahva soovi, siis selle liikumise heaks on juba loodud ka oma kodukas.
Eile kirjutasin, et meil hoovis lamas laip. Oligi õnnestujuhtum ikkagi, või siis enesetapp. Aga see-eest lugesin täna lehest, et eile keskpäeval oli minu juurest üks 5-6 mintsase jalutuskäigu kaugusel Bolšaja Gruzinskaja tänaval keset päeva üks ärimees surnuks kõmmutatud. Tulnud ärimees autoga pangast, kust võtnud välja miljon taala ja juba 200 meetrit eemal püssimehed ootasid. Ärimehe lasid maha, aga raha need pärdikud ikkagi ei saanud, sest ärimehe vapper autojuht haaras püstoli ja kõmmutas vastu, mille peale paharetid kohe jalga lasid. Ilmselt polnud sellega arvestanud.
Nii on siin lood.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kas seda täpsustati, mida ärimees miljoni taala sularahaga teha plaanis?

Anonüümne ütles ...

baabuška tegevus järgib loodusseaduseid! energia jäävus, ühendatud anumad jne.

sest - kui tšeburek kuum, siis õlu külm. olgu!

KT ütles ...

muuseas, see võiks olla mõne loo idee ... kui mitu erinevat Moskvat sa üles leiad ... ja siis veel need kuulsad "podmoskovnõje vechera" - palju on sellest õdusast miljööst järgi jäänud või on kõik juba ära arendatud.