teisipäev, august 14, 2007

Veel viis stiilinäidet avalikust magamisest Moskva kesklinnas

Viimastel päevadel pole Moskvas minuga midagi väga huvitavat toimunud, aga ega ei ole ka väga väljas käinud. Komandeeringust tulles on alati asjad veidi laokil, et läheb mitu päeva rassimist, et jälle joonele saada. Selles suhtes on Moskva karm linn, et siin käivad asjad ikka nii kiiresti, et paari päevaga on suhtlusest ja uudistest võimalik täiesti maha jääda. See ajab mind vahest veidi hulluks.
Aga - Moskvas aitab väga see retsept. Ära mine millegi peale närvi, sellest ei muutu nagunii midagi. Ütlete, et see on universaane mõte. Mõnes mõttes jah, aga suurlinnas toimib see minu meelest veel rohkem. Sest, ütleme, et Tallinnas on närvi minekuga võimalik isegi midagi saavutada - helistad kuhugi, sõimad, kirjutad kurja kaebuse - ja asi võib toimima hakata. Siin selline asi ei maksa. Ja vot sellest asjadest mahajäämise suhtes ei maksa ka tõmmelda, sest kõiki uudiseid ei suuda nagunii siin jälgida. Ongi parem, et osa lugemata jääb. ja kõigiga suhelda.
Ma teen täna veidi meelelahutust. Paar korda varem olen ka pannud siia üles pannud fotosid sellest, et kui kummalistes kohtades ja poosides väsinud moskvalased tänaval magavad. Otsisin oma fotoarhiivist veel pilte juurde.

Niisiis. Selle toreda papi peale pole mõtet pahandada. Eile, ja nagu tänagi, oli siin varjus üle 32 kraadi kesklinnas. selge see, et see tekitab rammestust. Papi leidsin pikutamast Tversakaja uulitsa ühest põiktänavast. Nagu näha, siis ei sega ta kedagi.



Kopajuhil oli küllap sama probleem, mis ülemisel papilgi. No mida sa töötad sellise palavusega!? Siilgi magab kusagil põõsa vilus. Inimene on ka ju loomult loom.



Lillemüüja peale pole samuti vaja pahandada. Foto on tehtud eelmise pühapäeva hommikul kell 7 Belorusskaja väljakul. Tulin just koju Tšeboksarõ rongi pealt. Väljak oli praktiliselt inimtühi. Mis mõtet oleks müüjal niisama passida olnud?



See on minu meelest kõige šefim mees! Päikese käes oli kindlasti ligi 40 kraadi täna keskpäeval ja see vana magab rahumeeli selles lõõsas nii, et higi ka ei tilgu. Äge on ka see, millise privaatse tugitooli on ta endale Uue Arbati algusesse tirinud. Ning pange tähele ka plaktit tema selja taga - vana oleks nagu elav reklaam Baltikale.



See on nüüd üks kõige tavalisemaid magamise viise Moskvas. Väsinud joodik või peoline kuskil bussi- või trollipeatuses. Ikka nii, et terve pink on tema päralt. Sellist pilti võib Moskva kesklinna suurtel tänavatel kuskil kohata iga päev kellaajast sõltumata, ja ka aastaajast sõltumata. Ka talvel pikutavad nad nendel ebamugavatel pingikestel. Aga sellepärast ongi joodikud mulle nii sümpaatsed, et nad on nii armsalt vähenõudlikud. Eeskujuks meile kõigile sellega!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kuule tee lugu ka sellest hukkamisvideost,mis kõlakad selle kohta ka käivad.?

KT ütles ...

peamine ongi see, et mitte püüda olla pidevalt peavoolu keskmes ... aeg-ajalt tulebki kõrvale astuda:)