pühapäev, november 23, 2014

PILDIKESI KRIMMI-TATARLASTE MITTEAMETLIKUST PEALINNAST BAHTŠISARAIST

Bahtšisarai on üks kahest rajoonist Krimmis, kus krimmi-tatarlased kompaktselt elavad. Rajooni umbes 90 000 elanikust on kuskil 30 protsenti krimmi-tatarlasi, ja prontsentuaalselt umbes sama palju elab neid ka 30 000 elanikuga Bahtšisarai linnas. Linnas pidi olema aga kaks rajooni, kus krimmi-tatarlased on ülekaalus, ja ühes sellistest rajoonides asub ka linna ainus puhtalt krimmi-tatari keelne algkool (1-4. klassini)
Panen siia veidi fotosid Bahtšisarai vanalinnast. Pikalt jalutasin nende endises khaani-palees, millest fotod panen eraldi pärast üles.


Piimamüüja-tädi. Ta müüs piima nii süvenenult, et jäi tukkuma. Jäigi mul piimahind teadmata, sest ei täinud teda üles äratama hakata. Kui pärast tast uuesti mööda jalutasin, siis ta tukkus endiselt.





Vanalinna majad, tänavad, buss, poisid ja tüdruk.



Need kaks fotod on Bahtšisarai ühest vanimast mošeest Tahtali-Džamist. Mošee on üle 300 aasta vana ja tegutseb seal Roza Luksemburgi tänaval tänaseni.


Vaade kaljudele, mis ümbritsevad vanalinna. Väsinud rändaja ei kannatanud ilmselt vaadet välja.


Vana kuld ehk klassika on ikka liikvel. Neid LAZ (Tehti Nõukogude ajal Lvovis, mida nii väga tänases Krimmis ei armastata) busse hakati valmistama juba ligi 60 aastat tagasi!!


Muni lemmikud - sildid Venemaal. See on pärit Bahtšisarai vanalinna raamatukogust

Kommentaare ei ole: