kolmapäev, detsember 17, 2008

Veidi pildikesi Moskvast

Moskvas on hunnikute viisi kinnisvaraarendajaid, kes alustasid oma projektidega alles tänavu suvel ning saavad oma uued hooned valmis alles uuel aastal ehk kriisi kõrghetkel. Raskeks läheb neil, kuigi kurat teab - Moskvas on ikkagi nii metsikult raha, et ehk leiavad üürilisi. Kasumid tulevad lihtsalt väiksemad. Või nagu ütles mulle kuu aega tagasi Igor Jürgens - DAMi thinktanki INSOR juht, kes enne töötas ühe investeerimispanga juhatuses - et enne kriisi nad pangas panid automaatselt kõrvale kõik projektid, mis lubasid alla 50 prossa tootlust, aga nüüd võetakse ka need projektid ette.

Kauplejaid tekib Moskva tänavatele ilmselt varsti juurde...Pange tähele euro kurssi juba. Suvel oli veel 34 rutsi kandis.

Selline on tavaline publik, keda näeb Kolme Vaksali väljakul Komsomolskajal. Sealt läheb ka rong Tallinnasse. Minu arust üks hullemaid kohti Moskvas.

Läheb ralliks! Vene miilitsate mallimudel. Sellise masinaga on ju lausa lust Lexuseid, Porschesid ja Maybache taga ajada. Tõstab kohe miilitsate eneseutunnet. Kujutage ette, et selliste autodega võitsid kunagi Aarne Timusk, Vello Õunpuu, Ilmar Raissar jt sotsmaade rallisid. Järelikult pole sitt auto tegijate kätes.



Veidi arhitektuurinäiteid Moskva kesklinnast. Siit leiab ikka igale maitsele ja igast ajastust maju.

Veidi ajastukohast kunsti ka.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

1) miks kolme vaksali väljak üks hullemaid kohti on?
2) mis vapp sellel miilitsaautol ukse peal on?

MikkS ütles ...

see on moskva vapp

Jaanus Piirsalu ütles ...

seal 3 vaksali väljakul on alati tohutult kodutuid ja joodikuid. lisaks on seal niigi alati väga palju rahvast ja palju kauplemist. Ümbrus on räpane. ma tunnen ennast seal alati millegipärast ebaturvaliselt. kuigi mul pole seal midagi erilist juhtunud.