teisipäev, märts 06, 2007

Rotid sõid Venemaal 400 milli eest dokumente ära


Moskvas on täiega kevad käes! Mis tähendab seda, et 5 minutit tänaval kõndimise järel on püksisääred nagu sitakäial. Hämmastav milline pori siin tänavatel on, eriti metroojaamade sissepääsu juures.
Sealt käivad läbi muidugi sajad tuhanded päevas ja toovad oma sopa metroouste juurde kokku. Lisaks õhkub sealt sooja, mis sulatab kõik pori plögamassiks. Järjekordne ebameeldiv aeg. Talve järel. Pool aastat on siin ilus ja ülejäänud aeg on lihtsalt ebameeldiv.
Sattusin täna lugema ühte huvitavat ülevaadet nö räpasest PR-ist Venemaal. Seal oli üks huvitav näide, mis meenutas mulle kõvasti Kohukese reklaami ja Keskerakonna ühildavust. Venemaal tulevad nimelt paljudes omavalitsustes peagi valimised. Ja Tomskis – on selline linn Lääne-Siberi, kus elab muide palju eestlasi - juhtus selline skandaal.
Nimelt ilmusid seal kesklinna ühel heal päeval kolm suurt reklaamibannerit kirjaga “СПид Сегодня ОПАСЕН”. СПС tähendab vene keeles lühendit poliitilisest liikumisest Parempoolsete Liit, kes tahab Mihhail Kasjanovit presidendiks teha. Reklaami sõnum oli ühene, et Parempoolsete liit on ohtlik. Kuigi välja mängiti seda Aidsi ohtlikkuse sildi all.
Praegune Kreml üritab Parempoolsete liitu igatpidi kottida. Nagu eestis väitsid Kohukese-mehed, nii väitsid ka seal reklaami tellijad, et nemad mingit poliitilist sõnumit küll silmas ei pidanud...
Teine väga tore lugu Eesti meestele eeskujuks tuleb Moskvast, kus eliidi elamurajoonis Rubljovkal avastasid keskonnakaitsjad, et umbes 400 milli dollari eest on maad nö vasakule läinud. Küsisid siis kohalikust omavalitsusest nende maatehingute kohta dokumente, aga sealt saadeti ametlik vastus, et rotid on vajalikud paberid arhiivist nahka pistnud ja enam ei saa midagi teha....
Mis mõtet on mingeid advokaate palgata, kui rotid teevad rahata sama töö ära. On mida jälle õppida!

3 kommentaari:

Reede ütles ...

Nojah, kunagi hallil ajal viisid rotid ühel toredal eesti mehel kapsaraua ära. Mitmekesi olid olnud.

KT ütles ...

kõik geniaalne on lihtne :)

snobe ütles ...

nagu finnairi streik on vääramatu jõud, on seda ka rotid