pühapäev, märts 18, 2007

Karaoke Moskvas - kõik laulavad!


Nädalavahetuse eredaim elamus oli karaoke Moskva moodi. Käisime ühe tuttavaga laupäeva öösel minu kodu lähedal „Who is who” nimelises klubis. Tuttav teadis rääkida, et see on selline rahulik jazzi koht, saab jutustada. Kaugel sellest – polnud seal jazzi ega ka eriti rahulik.
Tuli välja, et jazzi mängitakse seal ainult neljapäeviti. No vahet polnud, jäime ikka sinna, tegime mõned õlled ja džinnid. Laud nagu restos, laval rokkis bänd. Ingliskeelsed rokiklassika lood rahvast eriti käima ei tõmmanud, vene lugude peale tormasid kõik tantsima.
Mingi hetk kuskil kahe paiku lõpetas bänd ära, ütlesid head ööd ja tõmbasid minema. Aga ega rahvas veel sellepärast minema ei läinud. Kohale tariti karaoke masin ning suurel ekraanil hakkasid sõnad jooksma.
Eestis ma olen paar korda sattunud karaoket nägema kõrtsus. Siis on ikka nii olnud, et laulmas käivad kolm-neli inimest, kes on nö põhikunded seal ja suurt rohkem rahvast ei laulagi. A siin käis mikker lihtsalt lauast lauda ja igaüks järjest lauas laulis! Kutt kirjutas lihtsalt enne laulusoovi üles ja muudkui järjest lauldi. Tuleb välja, et oopis venelased on laulurahvas, sest enamus neist laulis ka väga hästi, eriti naised. Eranditult lauldi ainult venekeelseid šlaagreid. Ei mingit inglise keelt!
Mina õnneks laulmisest pääsesin, lihtsalt näitasin kätega ei-ei ja ega peale ei surutud.
Istusime seal tunnikest kolm, võtsime jooke ning kerged söögid, arve tuli 2900 rutsi ehk 1300 krooni. Selline keskklassi koht.
Riietusest ka paar sõna. Mõned daamikesed avaldasid muljet. Eriti üks punases kleidis. Eest vaadates polnud tädi kleit midagi erilist, aga kui ta ümber pööras – sa mu meie, nagu vanatädid armastavad hüüatada! Selja taga polnudki mingit kleiti sisuliselt. Üle selja jooksid paar pealakest, mis kleiti üleval hoidsid ning selline umbes paarikümne sendi laiune riideriba jooksis ka üle tagumiku. Põhimõtteliselt kattis ainult augu kinni. Ja kõik. Tuli oma mehega õhtul välja lõbutsema. Mees oli kogu õhtu millegipärast morni näoga.
Ma polegi vist seni blogis näidanud, millises majas ma elan. Vot nüüd siis näete!
Teil ka päike paistab sama rõõmsalt kui Moskvas?

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Teil ka päike paistab sama rõõmsalt kui Moskvas?

Meil sadas lumi maha ja nüüd sajab vihma, mis pühkis lume muidugi minema...

Muidu edu blogi pidamises! Hoian sellel silma peal, huvitavad jutud.

Anonüümne ütles ...

no ma ei tea, kirjutad kleitidest ja siis paned juurde mingi suure halli pildi:)

Anonüümne ütles ...

Venelased jah laulurahvas! Käisin Malinini kontserdil Linnahallis ja kui siis kogu see saal hakkas laulma, jooksid mul külmavärinad üle selja. Nagu armeekoor ja viisi pidasid kõik!

Anonüümne ütles ...

täiesti segastel põhjustel jõudsime seltskonnnaga hiljuti kokakoola plaasas olevasse korea karaoke kohta. ja seal siis laulsime. ja venelased laulsid ka. siis me laulsime kõik koos. selline rahvaste sõpruse õhtu oli . ja siis tublisti nokastanud vene vunts, kes eesti keelt eriti ei rääkinuda, ütles mulle lahkudes laia naeratuse ja energilise szesti saatel 'jeesti, vjene..no vohh'