kolmapäev, jaanuar 21, 2009

Anne Veski piletitest, Ramzani korteežist ja Tveri karjalastest

Tänase päeva täitis sebimine linnapeal, et esitada Vene välisministeeriumile (MID) kõik vajalikud dokumendid, et pikendada aasta võrra mu akrediteeringut ja viisat Venemaal. Nüüd on dokumendid sisse antud ning jääb loota, et probleeme ei tule.

Ostsin Estraaditeatrist (asub Suure Kivisilla kõrval, otse üle jõe Lunastaja Kristuse peakirikust, fotol see keskmine, madal maja. Vasakpoolne on nn kindralite maja) pileti Anne Veski juubelikontserdile 23. veebruaril. Piletid maksid 500-3000 rubla (170-1000 krooni jämedalt). Vabalt oli veel saadaval.
Jätkates eile alustatud Ramzan Kadõrovi autopargi teemat, siis hea tuttav saatis lingi tuntud opositsioonilise noorpoliitiku Ilja Jašini blogile, kus on võrdluseks toodud Kadõrovi korteeži ja Putini korteežxi videod. Päris muljetavaldava võidu võtab teadagi kes...
Ilja või siis keegi tema tuttavatest luges kokku ka, mis autod siis liiguvad Ramzani korteežis ja sai sellise järjestuse (ilmumise järjekorras):
BMW 530i
BMW 530i
Porsche Cayenne
Porsche Cayenne
Porsche Cayenne
Mercedes-Benz S-class
Mercedes-Benz S-class
Porsche Cayenne
Porsche Cayenne
Porsche Cayenne
Porsche Cayenne
Porsche Cayenne
Lexus LX 470
Lexus LX 470
Lexus LX 470
Lexus LX 470
Lexus LX 470
Lexus LX 470
Lexus LX 470
Porsche Cayenne
Lexus LX 470
Ja edasi tuleb veel umbes 30 autot, millede seas on 5-seeria bemme ja Mersu-džiipe, aga ka Volgasid. Selliste partiide pealt pidi Ramzan ilmselt saama kõvasti alet autodiileritelt.
Nii ja nüüd ma jätkan traditsiooni peegeldada eestikeelseid blogisid või sissekandeid elust Venemaal. Kunstiakadeemia korraldab iga aasta tudengitele ekspeditsioone soome-ugri rahvaste aladele. Eelmise aastal käis üks seltskond Tveri oblastis. Eva Sepping on oma blogis kirjutanud selle kohta nii ja lisaks on ta pannud üles ka paar lühifilmi sealsest elust: Päev meie elust Kozlovos ja Viimane eestlane. Väga huvitav! Muidu ma poleks üles pannudki.
Lõpetuseks veel kummalisi fotosid Moskva pealt.

Ühe parkla valvuriputka aken. Et välja saaks ribikardinate vahelt vaadata, siis on peldikupaberi rulli südamik vahele pandud. Pilu nagu snaiperil.

Värske püksimood (vaata meest vasakus nurgas). Niimoodi tuleb püksisääri nüüdsest üles keerata.


Võiks olla Samsungi peakorter Moskvas, aga tegelikult on kaitseministeeriumi peahoone Moskva kesklinnas. Nutikas asjadevalitseja tegi endale ilmselt veidi taskuraha. Kuigi mis taskuraha - ostis pojale uue auto vähemalt.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Selles viidatud blogis on juttu Tveri karjalastest, mitte ingerisoomlastest.

Unknown ütles ...

Kas Annele lilli ka viid?

Jaanus Piirsalu ütles ...

Aitäh, kes viga märkasid - loomulikult on juttu Tveri karjalastest, mitte ingerlastest. Parandasin är.

Unknown ütles ...

Selles blogis on kõige kallim auto Lamborghini Reventon, mida tehti 20 tükki üldse kokku hinnaga ca 1mEUR tükk :)

Liska ütles ...

püksisäärte mood on praktiline lögavastane abinõu - teksadega saab seda teha aga mul on velvetid ja nende paganate sääred vajuvad muudkui alla. Eesti ratturitel on tavaliselt veel pesupulk ka kinnitiks küljes.