kolmapäev, oktoober 29, 2008

Eesti kossunaiskond Moskvas, Aleksius II isast tehakse filmi

Kuigi ma ise pole praegu Moskvas, siis annan teada homme mängib Moskva-lähedal Noginskis üks Eesti kossutüdrukute naiskond. Kel huvi,mingu toetama. Tegemist on FIBA EuroCupi mänguga, kus Eesti sats BC STAR – TLÜ kohtub Noginski naiskonnaga. Mäng algab kell 17 ja see võimla asub aadressil uulita Sanatornaya 3 (Tel.: +7 (496) 511 64 04). Tüdrukud ise igatahes loodavad ja ootavad, et keegi eestlastest tuleks vaatama.
Izvestija kirjutas hiljuti (http://www.izvestia.ru/obshestvo/article3121863/), et Vene õigeusu kirik on andnud dobroo yhe huvitava mängufilmi tegemiseks,mis otsapidi puudutab ka Eestit. Patriarh Aleksius II kaudu.
Film „Pihkva misjon“ räägib vene õigeusu vaimulike tegevusest Suure Isamaasõja ajal Baltimaades ning üks tegelane on seal Aleksiuse isa, vaimulik Mihhail Ridiger, kes siis teenis sakslaste okupeeritud Eestis. Izvestija andmetel on Aleksius II ise rääkinud, et kuidas nad isaga sõja ajal päästsid sakslaste koonduslaagrist kahe vaimuliku perekonnad ning 15-aastase Vasja Jermakovi koos õega. Neile tehti valedokumendid.

Aleksiuse isa mängib filmis Vene kino staar Sergei Makovetski (fotol, filmi võtetel).Valmis peaks film saama järgmisel aastal.
Lõpetuseks üks tore mõte ühelt tutavalt Vene ajakirjanikult: „Sooritada kuritegu (mõeldud on korruptsiooni-minu märkus) on iga Vene ametniku privileeg, aga kui sa protesteerid või kirjutad sellest, siis sellesse suhtutakse nagu konstitutsioonilise korra õõnestamise katsesse.“

Kommentaare ei ole: