pühapäev, märts 16, 2008

Putinil on armuke? Veidi ka eragaleriidest

Moskvas on tekkinud üsna palju eragaleriisid. Kunst, eriti selle ostmine on läinud Moskva rikkurite seas moodi. Korterid, majad, autod, naised on olemas, aga raha on ikka üle. Nii on nad siis hakanud kunsti ostma. Nagu ma olen aru saanud, siis on neile võimalik igasugu saasta müüa. Aga mitte kõigile loomulikult. Ja hinnad on tänu sellele teatud kunstiostubuumile üsna vägevad.
Eile õhtul viis üks hää tuttav mind kesklinnas, Stretenka lähedal asuvasse eragaleriisse. Seal oli ühe alustava kunstniku esimene näitus. Maalid. Väikesed skulptuurid pronksist ja puust. Viimased olid ägedamad kui maalid. Aga hinnad! Pronksist skulptuur naisest ja mehest, kes seisavad üksteise vastas ja teevad suitsu, maksid 30 000 eurot. Ilmselt mingist kallist puust skulptuur võimlevatest striptiisitaridest maksis 50 000 eurot. Ja samal avamisel leidus juba üks suht noor mees, kes tahtsid ühe kuju osta. Lihtsalt endale koju.
Eragalerii ise asus keldris. Üks suur ruum näituste jaoks (nii umbes 70 ruutu) ning kaks-kolm väiksemat abiruumi. Mäletan, et ka Marat Gelmani eragalerii asus enne Vinzavodi kolimist Poljankal ühes keldris. ainult et tal oli kaks korda rohkem ruumi.
Pärast läksime sööma väga armsasse Itaalia kööki Patriargide tiigi juures – Mamina pasta. Tõepoolest teevad kohapeal pastat. Mmmm! Ja polnud eriti kallis ka. Väga huvitav antipasta oli seal – vasikaliha õrnad fileelõigud tuunikala kastmega. Liha kala kastmes. Aga jällegi väga hea. Celentano mängis taustaks.
Kuulsin huvitavat klatši. Väga mulle just ei meeldi klatši edasi rääkida, aga see on lihtsalt nii põnev, et ehk annate andeks. Nimelt levivat Moskvas visalt jutt, et Putinil olla armuke tekkinud! Alina Kabajeva. Kui keegi mäletab, siis ma millalgi vist jaanuaris kirjutasin blogis sellest, et riigiduumasse on valitud kolm kaunitari-endist olümpiavõitjat. Tema ongi üks nendest, olümpiavõitja iluvõimlemises. Poseerinud Playboyle ja puha. Pärast spordiga lõpetamist on küll veidi juurde võtnud, aga endiselt ilus. Siin fotol ongi ta riigiduuma saalis pildistatud. (Kes suuremalt tahab näha, siis klikage paremasse alla nurka selle venekeelse teksti peale...)
увеличить фото ...
Коммерсантъ. Издательский дом
увеличить фото ...

Ausalt öeldes pole väga ime, et VVP kõrvalt naisi vahib. Paha öelda, aga ega tema abikaasa Ljudmilla mingi esinduslik presidendiproua pole. Lihtne mutt, kes riietub üsna õudsalt. Mis omakorda on väga kummaline, et Kremli nõunikud pole suutnud tema eest hoolitseda.
Täitsa huvitav, kas sellele Putini-Kabajava suhtel ka mingit alust on. Ausalt öeldes ma väga ei usu.
Täna õhtupoole on Moskvas taas väike Eesti kultuuridessant – Trejakovi galeriis mängib Tallinna Kammerorkester.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Vitello tonnato - üks Itaalia köögi klassikalisemaid toite :-)