laupäev, veebruar 02, 2008

Tennise harrastamise võimalustest Moskvas, Medvedevi sõpradest ja moodsatest komsomolastest-lumekoristajatest

Kõik ühest kohast – võiks selle foto allkirjastada. Valik on selles poes suur – Maserati või Ferrari või Lamborghini või Bentley. Kõik ühele džentelmenile vajalikud vidinad. Ja mis eriti hea, salong on neid vidinaid täis. Valid välja, maksad ära ja võid kohe minema sõita. Ei pea kuude kaupa ootama kaupa. Klient on kuningas. See imeline pood asub kohe Teatralnaja väljaku kõrval. Samas asub ka Moskva üks kallimaid ostukohti Tretjakovi Passaaž.
Üks tuttav küsis tenniseväljakute hindade kohta Moskvas. Suvel võib leida üsnagi odavalt (selliseid mitte kõige paremas korras, aga mängitavaid), aga vot talvel on küll kirves. Kesklinnas maksab tunnike mängu suurusjärgus 2500 rutsi (1075 krooni), kui koos treeneriga siis tuleb veel 1500 rutsi otsa.
Ma olen ühe tuttavaga käinud mängimas kesklinnast 5-6 metroopeatust eemal. Seal on sisehallis tund 1300 rutsi (560 krooni), treener võtab tunnist 1000 rutsi lisaks. Kui mängida tahad, siis pead väljaku kuskil nädal varem kinni panema.
Ilmaga on Moskva kandis väga metsas. Juba eelmine talv oli väga soe, aga tänavune lööb vist rekordeid. Jaanuar oli kümme kraadi tavalisest soojem olnud. Õnneks Siberis külmetab hoolega. Jakuutias ja mujal sealkandis on pidevalt olnud alla miinus 40, osades piirkondades on koolid juba üle nädala kinni olnud.
Viimased nädalad on toonud mõned huvitavad uudised tulevase presidendi Medvedevi sõprade kohta.
Moskvas võeti kinni üle maailma üks väga tagaotsitav kurjam nimega Semjon Mogilevitš (nüüd perekonnanimega Šnaider). Tema kohta väidetakse, et ta on juba aastaid rahulikult Moskvas elanud ning keegi pole teda eriti kimbutanud. Ja veel väidetakse, et ta kontrollib oma inimeste kaudu sellist firmat nagu RosUkrEnergo, mis vahendab Turkmeeniast ja Venemaalt gaasi Ukrainasse. Tähelepanuväärne on, et selle firma tegevjuht on Medvedevi hea sõber ja kursakaaslane Piiter jurfakist – Konstantin Tšuitšenko. Ja nüüd äkitselt võeti kinni mafioosnik, kes väidetavalt tema firmas käppapidi sees oli. Muide, ka Juštšenkol pidid selles firmas omad huvid mängus olema, mis seletab miks Timtšenko nii aktiivselt selle arusaamatu firma vastu sõdib, et poleks mingeid gaasivahendajaid ja selle pealt teenijaid.
Teisest Medvedevi kursavennast ja sõbrast veel.
Venemaal hakkas reedest kehtima tore seadus, mille järgi ei saa võlgnikud enam maalt välja sõita. Lennujaamas või rongi peal võidakse sin piirilt tagasi saata näiteks juhul, kui sul on alimendid maksmata või oled pangale võlgu või siis näiteks on liiklustrahv maksmata. Sama seadusega anti kohtutäitutitele veel lisaks päris suured volitused. Nüüd võib su asjade järele tulnud täitur su ukse maha lõhkuda, kui sa keeldud avamast. Ning vara ära võtta ilma sinult küsimata. Või siis ilma küsimata sinu finantsdokumendid arestida. Ilmselt ikka algul siiski küsivad viisakalt ja kui ei avata või ei anta, siis võtavad jõuga. Õnneks peab neil selleks olema siiski kohtu otsus ja manukad ligi.
Vägisi liigub sinna poole, et kohtutäiturite föderaalsest ametist tehakse Venes samuti selline eriteenistuse moodi asi. Kas juhus või mitte, aga seda ametiti juhib Dmitri Medvedevi kursakaaslane ja väidetavalt väga hea sõber Dmitri Vinnitšenko.

Jaa, eluke on ohtlik. Nagu selle tadžiki komsomoli elu siin fotol (üleval, oranžis ürbis). Nii lihtsalt Moskva kesklinnas katuste lumest puhastamine käibki. Ei mingeid köitega kinnitamist. Jalg vastu katuseserva – lootuses, et see peab. Kui ei peagi, siis ega sellel gasterbaiteril sõbralikust lõunavabariigist nagunii ametlikke dokumente pole. Vaevalt, et see tööõnnetus üldse kuskile paberitesse kajastuma jääbki.

3 kommentaari:

Kalle Kniivilä ütles ...

On Moskovassa vieläkin hienompi autokauppa, vaikka eri automerkkejä ei olekaan siellä tarjolla yhtä paljon. Kuva täällä.

Jaanus Piirsalu ütles ...

Jo, kyllä, täma kauppa sijatse Vosdvizhenkalla, lähellä Arbattia

Anonüümne ütles ...

Hm, katusepuhastajal pole köit? Aga mis rakmed tal ümber reite ja tagumiku on? Samas rakmete pikenduseks olevat ohtusköit näha ju pole.

Samuti pole foto järgi aru saada, et just tingimata tadzhikk