neljapäev, veebruar 21, 2008

Kuidagi väga tuttavad karikatuurid...

Hääd uudised kõigepealt taas – täna õnnestus mul (fotol paremal) lõpuks uue Vene viisa taotlus sisse anda. Enne polnud veel kõiki dokumente koos. Viimasel hetkel. Praegune viisa lõppeb 28. veebruaril. Ja uue viisa saangi täpselt 28. veebruaril. Napilt läks. Ise süüdi veidi, et jätsin nagu alati kõik oma asjad viimasele minutile.
Täna sain tuttavalt Kataloonia raadio ajakirjanikult Moskvas Natalie´ilt toreda foto, mis ta Groznõis tegi. See tõestab, et ma ikka käisin seal! Äkki mõni ei uskunud :) Sellest kohtumisest ma veel kirjutan Päewalehes eraldi.
Ei tea, kas see on juhus, aga Venemaal on taas hakanud ilmuma karikatuurid nagu need ilmusid Nõuka ajal. Mäletate ehk kasvõi Hiibuse pilapilte Pikrist, kus paha onu Sam istus gloobuse otsas kaks tiibraketti käes ja naeris õelalt, tema ees oli kummargil tööline, käed ahelates? Jne samas stiilis.

Selle karikatuuri leidsin Groznõist lehest nimega Vestnik Respubliki, sealne põhiline leht, sellesama Ramzani tõeline häälekandja. Tõlge – „Teie raha,söör, täpselt kolp kolba vastu!”, mis peaks siis olema vihje sellele, et justkui lääne „imperialistid” rahastasid araabi terroriste Tšetšeenias ehk siis ebastabiilsust Venemaal. Mängivad lihtsalt rahva lollusel.

Ja see on ajakirja Profiil (see on see,mida peatoimetab Miša Leontjev) selle nädala numbri esikaas, mis peab illustreerima Putini Riiginõukogus peetud kõnes välja öeldud väidet, et Lääs on alustanud uut võidurelvastumist. Kaanel kiri – Kihutame? Onju mõlemad vanas heas stiilis.

Üks huvitav pildike veel Groznõist. Ameerika sõjaväel on soomustatud Hummerid, igavesed loomad. Venelased on teinud soomustatud UAZiku. Mitte küll täiesti, soomustatud on ainult see osa, kus inimesed istuvad. Vaadake – aknad on kuulikindlast klaasist ning sinna sisse on tehtud klapika spetsiaalsed laskeavad automaadi jaoks. Meid saatnud OMONikad sõitsid sellistega.

Täna oli kevade hõngu juba Moskvas. Päike paistis nii ilusti. Kuigi viis kraadi oli külma, aga mis sellest, kui vaid 4 kuud on jäänud suveni! Aga et teid tigedaks ajada, siis – 7 kuu pärast on suvi juba läbi... Foto on tehtud Tšistõje Prudõl täna hommikul, inimesed päikese käes trammi ootamas.

3 kommentaari:

KT ütles ...

see pildilugu tuletab meelde, kuidas sinust pilti taheti mingi sauna eesruumi ... kas sellest asjast sai asja? nüüd oleks paras igale poole üles panna see uus, väärikas paarisfoto :)

Unknown ütles ...

Kas sa seisad Kadõrovist kaugel? Või ta on tõesti pikka kasvu mees?

Jaanus Piirsalu ütles ...

Mariale: Väga pikka kasvu Ramzan ei saa olla, sest ta oli minust ehk veidi pikem. mina aga olen 179 ja pool :)