teisipäev, oktoober 16, 2007

Sain vastuse Lailibela vutipoistelt


Nonii, sain ka vastuse Etioopiast Lalibela vutipoistelt. Kuttidel on meeskonnas 14 poiss,kes kõik tahavad butsasid ja sokke butsade sisse. Kokku arvestasid vanad 406 eurot. Mul pole aimugi, palju butsad muidu maksvad.
Teine asi on veel. Ja palju huvitavam. Lalibelasse ei lähe korraliku teedki, pangandusest rääkimata.Kuidas ma selle raha neile toimetan :)
Kolmas asi ka. See teeb ligi 6500 krooni. Ok, Ilmselt Kassa kaudu ma saan neile raha saata, aga unnik raha on see ikkagi. Kas keegi tahab hakata jalgpalliklubi kaasosanikuks? :) Hääd Mihkel ja Tiina, lööte kampa? A sina, Villu?
Siin on Abebe kiri orignaalis:

hello Sir,
first of all we will like to say thank you very
much for your posetive answer by the name of God. we
are very happy that you gave solution for our problem
in our foot ball team.
Mr Jaanus, what we need is 14 foot ball shoes and
foot ball socks because we are 14 boyes in our team.
so as we ask in the shopes one leather shoes is coast
275 Birr means 27 Euro and one foot ball socks is
coast 20 Birr means 2 Euro so totaly it is 29 Euro for
one boy so the shoes and the cocks are very important
for one team espacially here in Lalibela. so Totaly
we need 29x14= 406 Euro. means 4060 Ethiopian Birr.
So mester Jaanus we are very eager to hear from you
soon and we will write you again after we recived your
answer.
Respect fully ST.Gorge foot clubLalibela

Panen siia ka ühe foto Lailibelast. Tavaline külatänav, kohalikud kuivatavad chillipipart.

11 kommentaari:

Alleaa ütles ...

kas ma tohin ka toetada?
tuhandeid mul küll pole aga midagi ikka... :)
aleuti@gmail.com

Anonüümne ütles ...

Hmm... Ma kyll ei taha teie r66mu varjutada, aga mulle tundub, et see jalgpalliklubi toetamine kujuneb selliseks natukese aja p2rast selliseks mutiauguks, kuhu ainult vala ja vala raha.
A'la Sir, our problem is your responsibility!
Las poisid teevad ise ka veidi fundraisingut ja kindlasti tee nendega kindel kokkulepe, mis on nende kohustused, et rikastelt onudelt raha muudkui saada... Kas sa Rebaseonu blogi ei lugenud, nad on superandekad igasugu rahalisi skeeme v2lja m6tlema.
Potaste asjus tee parem Tallinna popis kohas korjandus, a'la too vanad k2imad siia ja saadame Aafrika poustele. Raha ei saadaks iialgi.
Marr.

KT ütles ...

sealkandis peaks ju meie kõikvõimalikke "misjonäre" ehk vabatahtlikke liikuma ... kas nende kaudu ei saaks kraami saata? sest raha saatmine on tõesti halb mõte ... pigem mingu sama raha postisaadetise kohaletoimetamiseks (anonüümi soovitus koguda kasvõi pruugitud käimasid on hea).

aafrika abi teemaga tegelejaid on meil ju europarlamendiski ... saata saab ehk sealtkaudugi?

Anonüümne ütles ...

Ma olen nõus projekti 100 euroga toetama.
Üldiselt peaks ikka uute jaoks raha andma, sest muidu ei näe meeskond esinduslik välja.

M.

Anonüümne ütles ...

Jaanus kullake, Aafrika fännina ja sealt mitu korda käinuna olen ka valmis toetama! A seda ma küll ei soovita, et sinna raha saata - see kaob seal teatavasti mutiauku ja putsadeks ei realiseeruks see eales. Ja nagu ilmselt isegi tead - raha nad juba küsida oskavad! Seega - pigem siis ikka asjad! Ja need ei peaks sugugi uued olema nagu juba ka eespool soovitati.

Anonüümne ütles ...

Ma olen alati jalgpallibisnisest unistanud, nii et aitaks heal meelel nõu ja jõuga kaasa.

Huvitav kas nad mängivad oma võistlusmänge seal kruusaväljakutel? Et millised need putsad üldse olema peaks, korkidega või mitte?

Igal juhul, kui tegevusplaani koostamiseks läheb, siis võid mu abiga arvestada. :)

Anonüümne ütles ...

veel - ma arvan, et meie vutiklubidel on kraami, mida nad ehk loovutaksid ja kui mitte tasuta, siis väikese rahaga? selge on muidugi see, et päris vanu putsasid sinna ka saata ei saa - ikka korralikud ja kasutuskõlblikud, millega ikka mängida saab.

Unknown ütles ...

Meie vutiklubidele pole mõtet vast suurt loota, sest seal vaatab iga mängija ise, millega mängib, Ja kui mängib, siis ikka üsna ribadeks, sest hea sissemängitud jalgpallisaabas on jalale mugavam kui uus ultramoodne. Äkki kuskil second handis on soliidne jalatsite valik, sealt saaks ehk mõned paarid kindlasti odavalt.

Anonüümne ütles ...

Mõni aasta tagasi sai ühes Põhja-Ghana külas toetada ühe 10. aastase tüdruku kooli minekut. Tema vennad käsid koolis ja oskasid kenasti inglise keeles ümber minu karata ja „Give me money” nõuda. Aga tema koolivormile ja õpikutele raha polnud ja seega rügas „tumm” tütarlaps köögis.

Selles külas töötas ka kaks Hollandi vabatahtliku, kes lubasid jälgida, et raha ikka sihtotstarbelist kasutamist leiab. Ise loodan paari aasta jooksul samasse külasse tagasi sattuda ning uurida, kuidas tüdrukul läheb. Kinkisin talle ka oma MHG lõpusõrmuse (MHG, 1997), et see unikaalne hõbesõrmus tema leidmise tõenäolisemaks muudaks. Natuke on muidugi hirm, et nii raha kui ka sõrmus on ammu Coca-Colaks ja Snickersiks vahetatud.

Selleks, et kedagi Aafrikas toetada, on vajalik, et kohapeal oleks usaldusväärne isik (soovitavalt eurooplane). Teine võimalus on neile saata asjad (ehk küsida jalanumbrid ja saata putsad). Putsasi on võiamlik saata, kooliharidust paraku mitte.

Mihkel Putrinš ütles ...

Anna tuld, Jaanus :)
Katsu Kassa kaudu raha saata ja palu neil uute putsadega ilus foto teha.
Või on sul rahaga midagi targemat ette võtta? Meil küll pole
M&T

Anonüümne ütles ...

Kas mina olen ainuke, keda häirib alljärgnev lausekilluke "the shoes and the cocks are very important
for one team"?

Ilmselt olen hingelt tähenärija, või lihtalt rikutud mõttemaailmaga... sest see lause võttis hetkeks muigama