laupäev, oktoober 13, 2007

Profipoks, klubid, purjus taksojuhid ning tublid pioneerid

Täna lähen lõbusat üritust kaema – Moskvas toimub profipoksi raskekaalu tiitlimadin. Madistavad keegi Ibragimov Venemaalt ja ameeriklane Holyfield,keda isegi mina olen kuulnud. Andis kunagi Tysonile pasunasse, aga nüüd on juba 44-aastane.
Ega ma miskipoksifänn ole, tahan näha seda melu matši ümber. Sestap hankisin akrediteeringu. Aga melu tuleb kõva, kinni on pandud tutikas jääareen Hodõnski väljal, mis ehitati kevadise hokiMMi tarbeks. Kui eile käisin oma akrediteeringut toomas, siis oli juba vahva vaadata neid neegrite ja itaallaste lõustasid, kes seal asju ajasid. Nagu oleks kuhugi keset maffiafilmi sattunud. Õhtul on kindlasti veel lõbusam.

Nägin eile ka neid poksijaid. Igavesed kilud tundusid raskekaalu poksijate kohta, ei midagi erilist välimuse poolest. Nt see Ibragimov on kuskil 185-190 senti pikk ja 96 kilo, Holyfield aga hoopis kõhna – 88 kilo. Aga eks see ole petlik, nad on oma rusikatega võimelised laternaposti ka pilbasteks peksma. See seal punases dressis fotol ongi Ibragimov, kahjuks head pilti tast ei saanud.
Eks ma siis homme kirjutan, kuidas oli.
Eile sattusin üle tüki ajal normaalsesse klubisse vähemalt. Asub Kitaigorodis Soljankal.Klubi nimi ongi Na Soljanke. Selline facekontrolliga kohta, saba ukse taga, aga saime ilusti sisse. Meeldis see, et seal oli ka selliseid vaiksemaid ruume ning ei olnud meeletut trügimist nagu tavaliselt siin klubides.
Koju sõitsin hea taksojuhiga, vana oli nii täis, et peaaegu magas rooli peal. Hea turvaline oli mööda öist Sadovajat kimada. Aga ei midagi – kui maha tulin, siis vana võttis uued tüübid peale Majakovkalt, tegi tagasipöörde ning kimas edasi. Veidi sain juhiga jutule ka, ütles, et sõidab iga öö niikaua kuni 1000 rutsi koos, siis läheb koju.
Klubidest üks asi veel. Moskva üks kallimaid ja tuntumaid klubisid on Djagilev. Räägitakse sissepääsust alates tuhandest taalast. Ei tea, pole käinud. Ükspäev üks sõbrants teadis rääkida, et ainuüksi laua kinni panek õhtuks maksab seal 120 000 rubla (55 000 krooni), vot see on tase! Tehke järgi Tallinnas. Sama peen klubi, aga uus pidi olema Rai.
Arvudest veel – Moskvas on 2010. aastaks neli miljonit autot ja 2015. aastaks juba viis miljonit. Seda ma ütlen, et siis ei saa siin enam üldse liigelda. Lihast impordib suur ja võimas Venemaa 40 prossa ning piimatoodetest veerand. Lehtedest jäid silma need arvud.
Parandan ka ühte eksiarvamust. Enamasti arvatakse, et kõige enamlevinud perekonnanimed on Venemaal kas Ivanov, Petrov, Smirnov või Sidrorov. Nüüd tegid vene ajakirjanikud veidi statistikat ning selgitasid välja, et kõige rohkem elab Venemaal hoopis Kuznetsove. Aga selle eest on Smirnovidel, keda elab üle maailma 2,7 miljonit, oma ülemaailmne ühendus,mis plaanib peagi korraldada Nižni Novgorodis oma kongressi!
Panen paar viidet ka siia. Üks on Ühtse Venemaa noorteorgi Noor Kaardivägi poliitsõnastik. Meelsusest annab selge pildi. Selle on koostanud selline tütarlaps nagu Nadežda Orlova. Kes viitsib, jätku see nimi meelde. Temast saab järgmise duuma liige, partei on ta pannud üsna kõrgele kohale nimekirjas. Seda nimetatakse uue põlvkonna usaldamiseks. 27-aastane, selline kompu tüdruk, meenutab jõledalt tublit pioneeri. Siin on link, kust leiab selle Orlova kõnega esinemas. Tuleb mööda avanevat saiti mööda alla minna, kus on mõned videod üleval, ülevalt teisel videol esinebki see tubli pioneer.
Teine viide on pigem reklaam. Pikalt vaikinud Wajda on teinud mängufilmi Katõni veresaunast. Poolas peaks see juba jooksma, peagi peaks ka Moskvasse tulema. Väärt, aga ilmselt väga karm film. Siin on selle filmi treiler.

Kommentaare ei ole: