teisipäev, juuli 31, 2007

Põnev intervjuu - Naši laagrist väljavisatud kutt paljastab saladusi

Eilses kirjastuse Kommersant ajakirjas Vlast ilmus intervjuu anonüümseks jääda soovinud 19-aastase kutiga, kes visati välja Našide Seligeri laagrist. Pahane nooruk läks toimetusse ning puistas südant. Intervjuu leiab siit ning siia on Vlast üles riputanud Našide eelarvet ning tegevust puudutavad dokumendid, mida see kutt välja andis.
Ofkoors tuleb seda intervjuud võtta teatud ettevaatusega, sest selle on andnud ikkagi anonüümne kutt. Ta ise põhjendas seda sellega, et kardab Našide kättemaksu. Ka Vlast ise kirjutas tema intervjuu ette märkuse, et nad ei saa kindlustada, et see kõik on tõsi, mida endine Naši liige räägib. Samas lisavad usaldusväärsust need dokumendid Našide rahastamise ja tegevuse kohta. Soovitan neid kindlasti vaadata, sest need on väga põnevad ja näitavad millised rahad liiguvad.
Intervjuust. Kutt ise väitis, et andis intervjuu kättemaksuks laagrist välja viskamise eest - „ideoloogilistel põhjustel”, nagu ta ise väitis. Mida ta siis väitis?
- Seligeri laagri eelarve on 17 miljonit eurot ehk 266 miljonit krooni. No see on küll raskesti usutav. Siis peaks küll osaliselt rahapesuga olema tegu, kuigi ei saa välistada, lugedes kuti edasist juttu.
- Edasi ta räägib, kuidas piirkondadesse toodi üritusteks raha lihtsalt kottidega ning kuluarvestus käis nii, et lihtsalt kirjutati fiktiivseid pabereid tegevuse kohta. See on ju ehtne rahapesu ning kriminaalne igas normaalses riigis. Piirkonna kohta toodi kottides iga kuu 20-30.000 dollarit! Piirkonna nö tehniline direktor sai palka 1500 taala ja Naši maksis talle kinni ka korteri. Pole paha palk, lausa ülihea väljaspool Moskvat. Isegi Moskvas korralik palk, kui korter ka tasuta.
- Üldiselt siis ta räägib pikalt kulutšekkide teekonnast, mis kõlab nagu kriminaalnovell.
- Seligeri laagrist visati välja 700 noort erinevate rikkumise pärast, ehk 7 protsenti laagrilistest. (Mulle öeldi nädal tagasi, et ainult 3 noort on välja visatud...)
- Našidel on spetsiaalne vabatahtlik noorte malev (ka mina nägin neid Seligeris), lühend vene keeles DMD, mis on neil nagu turvatiim. Koosneb peamiselt vutihuligaanidest. Neid kasutatakse Našidega konflikti sattunud tegelaste hirmutamiseks, ka peksa andmiseks neile. Ka see intervjuud andnud kutt kartis eelkõige neid. DMD käivat opositsiooni üritusel ka provokatsioone tegemas. Moskvas saavad iga kuu oma kulutusteks 10 000 taala.
- Enne presidendivalimisi kavatsevad Našid hõivata telkidega kõik suuremad Moskva väljakud. Igaks juhuks, et opositsioon ei saaks enne valimisi väljakutel oma massiüritusi teha. Sest väljakud on juba kinni. Sellise lihtsa trikiga sundida opositsiooni kesklinnast välja.
Ja lõpeb intekas nii, et see kutt ütleb, et kättemaksu hirmus ei julge ta kodus ööbida, vaid elab esialgu sõprade juures.
Kordan, et seda juttu ei saa puhta kullana võtta. Aga kiigake neid dokumente, need on tõesti huvitavad. Ma panen siia selle sama löögiüksuse DMD juuni-juuli eelarve Moskvas. Võetud Vlasti-saidilt. hinnad rublades. Kokku tuleb kahe kuu peale 768 000 rubla ehk 29 500 dollarit...


Смета на Июнь Июль Август 2007г.
Федеральная программа "ДМД"
город Москва
Утверждаю_____________ В. Якеменко


№ статьи Статья затрат Ответственный Сумма (руб.) Примечание
1 Аренда
Спортзал 90000,00
Офис 75000,00
2 Инвентарь ДМД 150000,00
Перчатки,бинты,мячики,прыгалки,груши,утяжелители
Перевозка инвентаря
3 Питание 20000,00
4 Оформление
-
5 Представительские расходы
-
6 Связь
Интернет 3000,00
телефон 30000,00
7 Транспорт
проезд по городу (комиссары + руководитель) 20000,00
8 Канцтовары
-
9 Агитация

канц. товары
10
Зарплата Тренера 60000,00
11 Премия/зарплата
премия руководителю 60000,00
премия заместителя 45000,00
премия лучшим комиссарам 20000,00
12 премия секрктаря 45000,00
-сплачивающие мероприятие 150000,00

4 kommentaari:

KT ütles ...

aga kuidas sul kõhutunne ütleb - on see pigem nii või mitte? mina vist kaldun uskuma.

G.O.F.E.T. ütles ...

eks me usume seda mida me tahame uskuda. selge on see et see natšistide teema väga puhas pole. paras Putinjugend on. aga samas kõlab jutt ka natuke "keeramise" moodu...

Anonüümne ütles ...

Et ma ei jaga ise vene keelt just maksimaalselt hästi, aga mille eest see kutt sealt nende laagrist siis välja visati, kas seda on ka mainitud artiklis?

Jaanus Piirsalu ütles ...

Kutt ise ei soovinud oma väljaviskamise põhjust öelda - ütles vaid, et "ideoloogilistel põhjustel". Et kui täpse põhjuse ütleb, siis peilitakse kohe välja kes ta on. Aga nagunii saadakse aru.
Asja nõrk koht on see, et kutt ise tunnistab, et räägib seda kõike kättemaksuks Jakimenkole, kellega ta tülli läks. Tugev koht jälle need dokumendid.