laupäev, juuli 28, 2007

Huvitavad lood uudisega Sinimägede kokkutulekust

Vaatasin huvi pärast, kuidas Vene teleuudiseid kajastasid täna kokkutulekut Sinimägedes. Vaatasin Rossija-kanali uudisteprogrammi Vesti. Ikka vanas heas vaimus. Aga üks asi on huvitav. Kui võrrelda seda, mida näidati kell 8 õhtul telekas ja seda klippi, mis on üleval Vesti koduleheküljel, siis need on üsna erinevad.
Kodukal on üleval klipp, kus - ime küll - on sõna antud ka riigikogu liikmele Vellistele, kellele anti lühike võimalus selgitada, miks Saksa vägede poolel Sinimägedes sõdinud eestlasi austatakse. Vähemalt midagigi. Telekas aga näidati palju lühemat versiooni, kust Velliste ehk siis teise poole arvamus, oli välja lõigatud. Jah, ilmselt nii pikk klipp ei mahtunud eetrisse, aga millegipärast lõigati just Velliste välja, kuigi ta rääkis väga lühidalt.
Siin on video Vesti kodukalt (klikage sinna märgile, kuhu on kirjutaud vene keeles "video") ja siin all on see mida tegelikult telekast näidati (sita kvaliteediga, aga põhiline on et tekstist saab aru).



Panen siia ka viite videole sellest, kuidas Našide laager Seligeri ääres lõppes. Seal on huvitav Putini pöördumine noorte poole.

3 kommentaari:

jah, aitäh ütles ...

See on veel räigem kui aprillisündmuste videod. Kui mahti on, oleks huvitav teada, mis meeleolusid see seal tekitab.

Reede ütles ...

Našit ja Putinit näidati eile New Yorgis ka ühes programmis. Minus tekitab Nasi umbusku. Putinist parem ei räägigi :)

jah, aitäh ütles ...

Ma mõtlesin Sinimägede kajastust, mitte Naši videot.