teisipäev, juuli 10, 2007

Moskva kesklinnas on ka omad Lillekülad

Täna oli mul asja ajalehe Kommersant toimetusse. Nad asuvad nö kuldsest kesklinnast veidi väljas, Sokoli metroojaama lähedal. Sadovajast neli metroojaama eemal.
Sokol mind veidi hämmastas positiivselt, sest see meenutas mulle veidi Tallinnas Linnu tee kanti või Lilleküla. Samasugused suht rahulikud ja rohelised tänavad, kui minna suurtest maanteedest veidi eemale. Väike pildike sellest kohast, kuigi foto kukkus välja suht suvaline. Seal Sokoli roheluses Kommersandi maja asuski.
Nagu ikka ei pääse Moskvas ühtegi kohta ilma turva- ja dokumendikontrollita. Aga nende toimetuse maja oli vähemalt moodne ja mõnus võrreldes näiteks Nezavissimaja Gazeta hoonega, mis oli selline nagu Nõuka-aegne ajakirjandusmaja Tallinnas.
See kuldne kasiino (nimi ongi vastav Golden Casino) asub aga üsna minu Moskva-kodu lähedal. Kummaline kitš ikka küll oma elevantidega, aga pikka pidu neil enam pole, sest järgmisest aastast pannakse sellised asutused Moskvas kinni. Juba 1. juulist suleti Moskvas kõik väiksemad mänguasutused, kus oli alla paarikümne mänguaparaadi.
Muide, sellest kasiionost paarsaada meetrit edasi asub Našide peakorter. Kui nad ükskord peaksid rahva vereimejad kasiinod ette võtma, siis pole neil kaugelt vaja otsida.
Täna jääb sissekanna lühikeseks. Aga siia lõppu panen veel viite täna Päewalehes ilmunud minu pikemale loole sellest, kuidas elavad eestlased Abhaasias Salme ja Sulevi külades. Ühed äraütlemata soojad inimesed, nagu ma olen korduvalt märkinud.
Venemaa uudistest oli täna tore see, et Rossiskaja Gazeta avaldas intervjuu Tšetšeenia pärisbossi Kadõroviga, milles too teatas, et sõjategevusega on Tšetšeenias nüüd ja igavesti kõik ühel pool. Justkui vastuseks tuli hommikul uudis, et Vedenos lasti vastu taevast venelaste BTR, surma sai kolm ja haavata viis sõdurit.
Ja leiva hind on Venemaal järsult üles hüpanud...

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

27. aprillil tulistati Tšetšeenias alla Vene kopter. Tundub, et sissisõda ei lõpe niipea.