laupäev, jaanuar 27, 2007

Reede õhtu – üks huvitav reisiidee ja esmatutvus klubidega

Eile õhtul tegin esimese õrna tutvuse Moskva ööeluga. Kõigepealt tegime Jürkaga väikse soojenduse Dom Žuris ehk ajakirjanike liidu baaris. Seal oli õhk suitsust nii paks, et silmad hakkasid valutama. Mõnevõrra meenutas see koht omaaegset ajakirjandusmaja baari Tallinnas. Eks ajakirjanike joomakohad ole vist igal pool ühesugused.
Sain seal tuttavaks Vanja, Nikita, Ljohha, Paša ja Andreiga. Andrei töötab kuulsas Baumanni-nimelises tehnikaülikoolis. Aga oluline on see, et tal on 10-meetrine jaht Moskva lähedal veehoidlas ja ta pakkus välja huvitava idee sõita suvel jahiga Moskvast Tallinnasse! See on täitsa võimalik, sest mööda jõgesid ja kanaleid saab kõige pealt Onega järve, edasi Laadogale ja sealt on Soome laht juba mööda jõgesid lähedal. Oleks uhke küll.
Andrei on kõva purjetaja, väitis, et tema isa on ammustel aegadel korra võitnud Balti regatil Pirital. Star-klassis. Olla võistelnud koos kuulsa Mankiniga, kes on mitmekordne olümpiavõitja.
Edasi käisime saatkonnast läbi, kus Franek korraldas väiksemat sorti vastuvõttu teiste saatkondade nö noorematele diplomaatidele. Passisime seal mõnda aega.
Ammu pärast keskööd panime edasi Nižni Mnevnikisse mingisse Bike-baari. Täitsa tore koht oli, ainult et tümps oli seal nii karm, et ma lausa füüsiliselt tundsin, kuidas mu püksisääred tümpsu taktis liikusid. Sissepääs maksid 300 rutsi. Rahvast oli murdu, isegi siis kui ma kuskil peale nelja öösel sealt minema läksin. Enam ei jaksanud.
Võtsin takso – õigemini peatasin esimese mööduva masina (öösel on peaaegu kõik autod Moskvas taksod), maksin kojusõidu eest 300 rutsi. Ehk oleks odavamalt ka saanud, aga ma ei viitsinud kaubleda. Juht oli aser (kui Bike-baari sõitsime, siis oli taksojuht usbekk). Rääkisin talle, et plaanin millalgi Mägi-Karabahhi minna ja küsisin, kuidas seal olukord on. Vaatas mind kõige pealt pika pilguga ja andis lühiülevaate ning arvas, et ma olen loll, et tahan sinna minna.
Magasin poole päevani. Siis jalutasin niisama linna peal ja käisin poes. Kesklinnas on kõik toidupoed üsna kallid ja ega neid kusjuures eriti polegi. Minu juurest umbes 10-mintsase jalutuskäigu kaugusel on õnneks suur-suur toidupood 24 tundi lahti, „Perekrjostok” on nimi. Ostsin mitu suurt kotitäit tavaari, kokku läks 1305 rutsi (umbes 600 krooni – seega enam-vähem Eesti hinnad).
Homme plaanin minna CSKA halli vaatama, kuidas Ksenija Balta hüppab uue Eesti rekordi kauguses. Kui kõik hästi läheb, siis proovin uuest rekordihüppest ka video teha.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kes selle pulli eest maksab? päevaleht või välisministeerium?

Anonüümne ütles ...

mis mõttes "kes maksab"? mina maksan oma reede õhtuse tallinnas väljas käigu eest ikka ise. nii ka piirsalu. ainult et ta on moskvas. mis see päevaleht või välisministeerium asjasse puutub?

Anonüümne ütles ...

Vanal Arbatil, Hard Rock café lähedal on üks huvitav 24h pood, ma ei ole kindel, kas sellel ka nimi on, see on iseenesest imepisike, aga kahekordne, teisel korrusel saab saiakest süüa. Müüjad on väga uudishimulikud ja õhtupoole tundub, et veits täis ka. Smolenskaja metroojaama lähedal on eksklusiivtoidupood Seitsmes Kontinent, see on samuti kahekorruseline, aga umbes 20 korda suurem. Saab näiteks lestakala marja osta :P Nädalavahetusel on selle lähedal, Vana Arbati otsas ka turg, kust saab küpsetisi, komme ja muud nänni suht normaalse hinnaga. Mööda Arbati linna pool kõndides näeb ka tädi, kes istub keset tänavat roosas kombekas šimpans süles.

Tõnu ütles ...

hee - küsinuks sa armeenlasest taksojuhilt, kiitnuks ta takka, et mine aga! minu armeenlastest sõbrad olid valmis mulle sinna ekskursiooni korraldama, paraku polnud aega. kui moskvasse satun, võime sel teemal rääkida! oleme nimelt mõne aasta eest koos ajakirjanike kümpi teinud! :-) Jõudu Moskvas!

Anonüümne ütles ...

[url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx/][img]http://i048.radikal.ru/0910/57/9a759e833d4a.jpg[/img][/url]

10603 movies of lure DVD quality

We have thousands of the hottest movies you've been waiting to ready for! And they're infrequently ready in Hi-Def!
These movies are playable on most viewing devices including iPod, PDA (HandHelds), PC, DVD & DivX players.
There are indubitably no limits. Download as much as you require with incredibly weighty speeds. No additional software is required!
Really click on a tie, download a cinema and guard it on your favorite player.

[size=4][url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx]Sign Up[/url] today and forget about buying or renting DVDs offline. [/size]


[url=http://movies.aoaoaxxx.ru/][img]http://s43.radikal.ru/i102/0910/37/6c734f3ca5fb.jpg[/img][/url]





























[url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx][b]TOP 40 BEST Movies:[/b][/url]
Catacombs
Scenes of a Sexual Nature
Brick Lane
Gone
Porky's
Spies Like Us
Schindler's List
Fragments
Dane Cook: Isolated Incident
Amityville II: The Possession
Anna Christie
Dough Boys
Frontline: Dreams of Obama
Red Heat
Close Encounters of the Third Kind
Supergirl
Fantastic Planet, The
Believers
Aliens in the Attic
Manhunter
Saw IV
Confessions of a Driving Instructor
Never Back Down
Horror Hospital
Perfect Murder, A
Porridge
Ali
Infected aka Dark Island
Impact Pt II
Initiation, The


[url=http://community.v2home.co.uk/members/rashidaashukin65.aspx]Invasion of the Pod People [/url]
[url=http://airlinemanpower.com/communityserver/members/rustamsavastee.aspx]Frost/Nixon [/url]
[url=https://www.nbhope.org/members/artemijstepiki.aspx]Jeepers Creepers II [/url]
[url=http://bounci.tv/members/anzhelabolshin6.aspx]Extraordinary Rendition [/url]
[url=http://notradical.com/members/aminadimkin51.aspx]Assassins [/url]
[url=http://ucnow.ru/members/patrikijamvros.aspx]Dodge City [/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/husammanuha61.aspx]BASEketball [/url]
[url=http://www.netknowledgenow.com/members/stefanefremenk.aspx]Cry_Wolf [/url]
[url=http://community.v2home.co.uk/members/rashidaashukin65.aspx]Liar Liar [/url]
[url=http://ucnow.ru/members/patrikijamvros.aspx]Initiation, The [/url]