reede, jaanuar 28, 2011

Isegi saatkondade töötajad kaovad Moskva öösse

Midagi uut nägin Moskvas! Suur linn, inimesi kaob siin suht tihti. Aeg-ajalt on ikka postidel või seintel kuulutusi, et otsitakse kedagi taga. Aga esimest korda nägin, et saatkond otsiks taga oma teadmata kadunud diplomaati! Nagu kahjuks on juhtunud Peruu saatkonna noore kaastöötaja Sergioga. Kole lugu, kui juba saatkondade töötajad teadmata suunas jäljetult kaovad.... Foto tegin endise šokolaaditehade Kransõi Oktjabr alal, millest hakkab saama Moskva kesklinnas üks popimaid ajaveetmiskohti. Suvel saab sellest kindlasti hitt. Kirjutan sest kohast millalgi pikemalt koos fotodega. Asub see Lunastaja kiriku juurest mööda jalakäijate silda üle Moskva jõe, kohe Peeter I kuju all. Ilmselt see peruulane siis seal peokohas kadus, foto rippus seinal mitte väga kaugel Moskva ühest šikimast ööklubist Rai.
Üks reliktifoto ka. Midagi väga kodust tuli meelde, kui nägin seda vanamoodsat faxi Kuveidi uudisteagentuuri korrespodendi Moskva-kontoris. Sa mu meie! Meelde tuli aasta 1993 ja see kui ma läksin tööle BNSi ja meie vana armas, sama värvi faksiaparaat, mis oli küll juba siis olaliselt moodsam kui see siin fotol. Ja vaadake kui armas rull on faksil, et paber hooletult põrandal ei lainetaks. Korralik mees see Kuiveidi kolleeg!

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Mul meenub kalastusretkest Karjala piirkonda vaatepilt ühest kohaliku kolhoosi kontorist, kus raamatupidajatel kenasti veel arvelauad rehkendamiseks laua peal.

Jaanus Piirsalu ütles ...

Oh arvelaudu näeb regioonides veel palju!