esmaspäev, august 31, 2009

Moskvas läheb elu edasi nagu vanasti


Moskvas on jah, endiselt kõik vanaviisi. Kasparov ja Limonov taotlesid linnalt luba meeleavalduse korraldamiseks praeguse võimu vastu, luba ei saanud, üritasid sellest hoolimata täna kell 18 koguneda Majakovski kuju juurde ning nagu alati ajas OMON ürituse enne laiali, kui see üldse alata sai.
Õigemini ei lasknud OMON üldse protestida tahtjatel üldse koguneda. Liidrid võeti juba varakult kinni, aga Triumfalnajal viidi kõik, kes kahtlased tundusid ja miilitsa käskudele ei reageerinud, jõuga kongi. Nagu alati, ei ole Medvedevi ajal midagi muutunud. (Sula, kas tead...) Allpool üks stiilinäide, kusjuures äraveetavad on kaks noort tüdrukut.


Ehho Moskvõ teatel võeti kinni 30 inimest. Limonoviga tehti 1:0 juba enne kella 18. Kusjuures umbes 17.20 nägin ma Limonovit umbes paar kilomeetrit eemal TASSi hoone juures intervjuud andmas. Aga kolm OMONikat passis juba kurjakuulutavate nägudega eemal.


Majakovski metroojaama juurde tuli ka Ljudmilla Aleksejeva (ülemisel fotol, keskel), praegu ehk tuntuim Vene inimõiguslane, aga teda ei julenud OMON tema vanuse tõttu kinni pidada.
Veel m õned fotod üritusest.




Moskva linnavalitsus näitas oma ütlematut kavalust sellega, et korraldas opositsiooni miitingupaigas ürituse trikiratturitele (kõige alumine foto), et õigustada ametlikult, miks nad ei saanud seda platsi miitinguks lubada. „Teate, aga meil on seal noorteüritus!“. Noorte esinemine ei läinud paraku kellelegi korda...

2 kommentaari:

Ago Visak ütles ...

Kui oled neid mäsusid seal filmimas-pildistamas käinud, kas sul on ka mõnikord OMONlaste poolt randmest haaratud? Või selleks, et sind ära veetaks, peab ikkagi väikese kõne pidama?

Anonüümne ütles ...

Pole midagi uut siin päikeses all. 1987. a. 14. juunil, küüditamise aastapäeval, tahtis Helsingi'86 korraldada miitingut Riia vabadussamba juures. LKP tegelinkstid korraldasid sealsamas kiiruga noorte jalgrattavõistluse. Siis lahenes asi lihtsalt: dissidendid lihtsalt ootasid, kuniks ratturitel ümber samba tiirutamisest võhm väljas oli... :)