reede, jaanuar 25, 2008

2000 krooni värskete Jaapani maasikate eest

Täna nägin tõelist hinnapommi, mis tegelikult ei peaks ju imestama panema, aga ikkagi.... Ma olen mitu korda kirjutanud, et mulle lähim pood on Moskva üks kallimaid kette Azbuka Vkusa. Täna nägin seal müügil värsked maasikad Jaapanist, mis maksid 1480 rutsi 300-grammine pakk. Eesti rahas teeb see kilohinnaks 2170 krooni! Einoh, maasikad olid väga ilusti pakendatud, ma ei salga seda. Ja kui ei tahtnud neid maitsvaid maasikaid osta, siis oli veel valida ka odavad Iisraeli maasikad, mille kilo maksis üle 300 krooni Eesti rahas.
Eile kirjutasin, et käisin vaatmas tükki, kus Elmo Nüganen esimese Eesti näitlejana läbi aegade teeb Moskvas teatrites peaosa. Bradbury 451 kraadi Fahrenheiti, Šapiro lavastuses. Pärast etendust oli mul kahju, et Eesti vaataja seda Tallinnas ei näe. Aga Elmo ütles, et ongi parem, sest Tallinnas tuldaks vaatama, et kuidas Eesti näitleja mängib vene keeles. Ning sõnumit ei pandaks niivõrd tähele. Võib olla.
Aga igatahes ma siis soovitan, et kes Moskvasse satub, vaadaku teatri Et Cetera (asub Turgenevi väljakul kesklinnas) kodukalt, millal on etendused ja proovigu pilet hankida. Lähim etendus on 10. veebruaril ja pärast mängib Elmo veel, nagu spetsiaalselt, Wabariigi aastapäeval, 24. veebruaril. Seal kodukal on ka palju pilte etendusest. See foto on ka etendusest. Siit on näha, kui äge pungitsa või siis tsiklimehe kostüüm Nüganenil on.
Veel selline huvitav detail. Afišil on isegi selle 24. veebruari tüki juures märgitud, et tegemist on esietendusega, kuigi see toimus selleks ajaks kaks kuud tagasi ja tükki on selleks ajaks juba mängitud seitse korda. Aga asi pidi selles olema, et kuna Moskva teatrid teevad aastas vähe uuslavastusi, keskmiselt kuskil kaks-kolm, siis pidi näidendil umbes terve esimene hooaeg olema üks suur esietendus.
Praegu just vaatasin telekast saadet Võssotskist, ta oleks täna saanud 70. aastaseks. Ja seal näidati ühte juppi, mille kohta oli kirjutet, et see oli salvestatud Võssotskiga 1972. aastal Tallinnas. Näha oli et see oli telemaja stuudio tehtud asi, kus ta luges tekste ja laulis kitarriga. Huvitav, kas see on ka ETV arhiivis alles ja miks ei oleks võinud seda saadet suure Võssotski juubeli puhul ETVs näidata? Ei usu, et vaatajad oleksid teleka kividega puruks visanud. Venemaal nimetatakse teda tõemeeli Puškini ja Jessenini järel järgmiseks suureks poeediks.
Täna hulkusin päeval veidi teiselpool Belorusskaja vaksalit. Tee peale jäi näiteks majakene, kus on Našide peakorter. Ega seal miskit suurt plakatit pole, et meie oleme siin. Hoovis on nende paar suurt lippu. Üks leht kirjutas hiljuti, et Nashide projekt lõpetatakse ära, et pole enam vaja eriti neid ning nende aktiivsus võib ka omamoodi ohtlikuks muutuda, sest sellele masinkoerale tuleb ju muudkui tööd anda. Nagu kratile.
Muideks, Levada Keskuse kodukal nägin üleeile küsitlust Nashidesse suhtumise kohta, aga alates eile õhtust ei avane millegipärast Levada Keskuse kodukas enam. Vähemalt minu arvuti ütleb aadressi peale www.levada.ru, et ligipääs sinna on keelatud.
Samas Nashide lähedal nägin sellist ehitus- ja disainikunsti imet nagu Golden Palace, kus on siis kasiinod, saab strippi vahtida ning restoran. Eks ole ilus ju! Eriti need palm-tänavalaternad.







Liiklus on Moskvas jälle täiesti persses. Päeva otsa on lund sadanud. Olgugi et tasapisi, aga see-eest pidevalt. Õhtuks olid jälles jubedad ummikud platsis. Lumekoristajad müttavad jälle öö läbi. Ja siis hakkab laupäeval jälle sadama.....

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mäletan, et kuskil paar nädalat tagasi sain ma päris keskmise üllatuse osaliseks.

Lugesin nimelt BNS-st uudist, mille kohaselt olla OMON Moskva kesklinnas arreteerinud ca 40 Nashi aktivisti ja nad soolaputkasse vedinud. "Sanktsioneerimata meeleavaldusel osalemise eest." Lõbus, eksole.

Väike, aga vist tähelepanuväärne seik, mõtlesin ma toona.
Võib-olla on tõesti nii, et mooramaa mees on nüüd oma töö teinud ja võib minna, kuhu süda lustib.

Kalle Kniivilä ütles ...

Sama täällä Ruotsissa, Levada tsentrin kotisivu ei aukea. Ihmeellistä.

Klaus ütles ...

see 9. jaanuari meeleavaldus, kus našiste arreteeriti, protesteeris teatavasti selle vastu, et Eesti riik grupi našistlikke kodanikke Schengeni tsooni musta nimekirja on kandnud. valus muidugi.

levada.ru on maas tõesti.

Jaanus Piirsalu ütles ...

Minkä alan mies olet, Kalle, et niin paljon Venäjästa olet kiinostut?

antyx ütles ...

Ega see pole seesama Golden Palace, mille online-versioonile Eestis tarkvara kirjutatakse? ;)