reede, detsember 07, 2007

Kahekesi aastavahetust veetma 70 000 krooni eest


Tverskaja peal on uhke slogan, et Turandot kutsub aastavahetust veetma. Turandot on Moskva vist kõige kallim resto. Helistasin huvi pärast Turandoti. Vip-tsooni maksis pilet ühele, kordan ühele inimesele 80 000 rutsi (35 200 krooni). Nö keskmine pilet maksis 55 000 rutsi (24 200 krooni) ühele. Kõige odavamad piletid, nurgalaudadesse maksid kõigest 23 500 rutsi (10 500 krooni) ühele. See on juba päris odav, eks. Seda saab juba lubada.
Veel rahast ja moskvalaste elust.
Kahetoaline korter Moskva äärelinnas. Peldik on samasuur nagu tikutops ehk siis nii väike, et sa ei saa ennast seal ümbergi pöörata. Kartongist seinad kulunud tapeediga. Akendest tõeline industriaalne vaade angaaridele ja torudele.
Hiljuti kirjutas Komsomolskaja Pravda, et sellise korteri eest tuleb kuus maksta 35 000 rubla kuus! See teeb üle 15 000 krooni.
Üksi sellist korteri keegi üürida ei jaksa. Nii elatakse seal suure kambaga. Suures toas elavb noorpaar, Petja ja Nataša. Nemad maksavad 20 000 rutsi kuus. Väiksemas toas elab kolm inimest: Nataša oma sugulase Lena ning kolleeg Olesajaga, kõik töötavad mänedžerina kuskilt trükikojas. Plikad maksavad kümmme kilo kuus. Aga köögis magab tekikoti sees Nikita, Olesja klassivend ja ööklubi DJ. Tema maksab kõigest viis kilo.
Siis jäi veel silma üks küsitlus, mille järgi kolmandik moskvalasi sõidab tööle rohkem kui tund aega (kaheksa prossa sõidab koguni 1,5-2 tundi). Edasi-tagasi siis kaks kuni kolm tundi iga päev.
Praegu, kui ma siin kirjutan, siis ajavad mind närvi ukse taga koridoris kõõlujad. Kuradid teevad seal suitsu ja mölisevad juba pool tundi. Aga kostab hästi. Tõeline seltsielu käib siin koridorides. Tüüpiline. Õnneks on mul siin siiski viisakas maja, seda juhtub harva. Aga äärelinnades on koridor vist üks oluline suhtlemise koht. Odavam kui kõrtsus, aga sama soe.
Putini prejomniku saladus on ka nüüd lahendatud. Venemaa tuntuim astoroloog Pavel Globa ennustas, et selleks saab kas peaminister Zubkov või tema asetäitja Dmitri Medvedev.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Odavam kui kõrtsus, aga sama soe!!!
:)

Anonüümne ütles ...

VÄGA HEA JUTUSTUS! (Y)

Anonüümne ütles ...

Head jutud jah, aga kas mulle lihtsalt tundub, või ongi nii, et väike siiber on sul sellest Moskvast juba ees? Vimased jutud kisuvad üha kriitilisemaks..

Anonüümne ütles ...

no kriitika tuleneb ju elust, aga siiber on rohkem nagu isiklik asi...

Anonüümne ütles ...

Mis sa seal venemaal üldse teed? Muidu ülimalt hea blogi.