teisipäev, mai 01, 2007

Moskva saatkonna ees rebiti Eesti lipp maha, aga OMON sai selle tagasi

NB! Lisan veel ka Pervõi Kanali Vremja uudisteprogrammi videoklipi sama asja kohta. Seal on vilksamisi näha nende lipurebijate näod ka. Esimene klipp on siis NTV uudistest ja teine Vremjast.




Täna pärastlõunal rebisid Eesti saatkonna ees Moskvas viiendat päeva Pronkssõduri teisaldamise vastu protestivad Vene noored saatkonna territooriumilt maha Eesti riigilipu.
Tänu miilitsa eriüksuse OMONi tegutsemisele saadi Eesti lipp noorte käest tagasi, kuid lipp oli saanud kannatada. Seetõttu tõmbas saatkond üles masti otsa uue Eesti lipu.
Eesti lipp lehvib Eesti saatkonna peasissekäigu juures aia sees. saatkonna pressiatašee Franek Persidski sõnul hüppas üks Vene noortest üle aia, lõikas lippu hoidva nööri läbi ning jooksis lipuga protestijate hulka. Miilitsavalvest ei olnud mingit kasu.
Saatkonna territoorium on seaduste järgi Eesti Vabariigi territoorium.
Persidski sõnul jooksid noored Eesti lipuga saatkonna ees ringi, kuni OMONi võitlejad selle neilt hetke pärast ära võtsid ning saatkonna esindajale tagasi andsid.
Eesti välisministeeriumi pressiesindaja teatel oli Eesti lipp tükkideks lõigatud. Eesti Päevalehe andmetel oli lipp noaga keskelt lõhki käristatud.
Seni kõige ärevusttekitavam intsident noorte meeleavalduste ajal juhtus täna peale kella nelja pärastlõunal Moksva aja järgi. Seni polnud protestijad Eesti saatkonna territooriumile tunginud.
Interfaxi teatel pidas OMON lipu maharebimise järel eri andmetel kaks kuni neli noorukit ning viisid nad oma autosse. Kuid noored protestijad piirasid OMONi auto ümber ning ei takistavad sellel saatkonna juurest ära sõitmast.
Našide-liikumise pressiesindaja kinnitas, et Eesti lipu maha rebija kuulub nende liikumisse.
Pressiesindaja lisas, et "see pole Naši positsioon". "Me mõistame selle teo hukka. Ta väljendas oma isiklikku kodanikupositsiooni," ütles pressiesindaja.

6 kommentaari:

El Mariachi ütles ...

Ma ei saa aru kuidas sa suudad sellise elu sees tervemõistuslikuks jääda.

P.S.
http://3koma14.blogspot.com/2007/05/maksja-vene-saatkond-pikk-19.html

Anonüümne ütles ...

to El Mariachi

Jaanus on "kuum eesti poiss." :) Mis siin ikka närvitseda-paanitseda...

Anonüümne ütles ...

"video is no longer available" :(

Anonüümne ütles ...

aga videod ei ole kätte saadavad. see tähendab, et tiblad ikkagi kardavad. kardavad oma näoga asju teha.
see, et nad kardavad, näitab ka üht teist.

Anonüümne ütles ...

Hr Piirsalu, kes need videod maha võttis :O ?

Aga muidu suur aitäh, et seda blogi peate.

Anonüümne ütles ...

Pangu uuesti filmid ylesse siia:
www.metacafe.com

Seal ei ole sama palju censorid...