teisipäev, mai 22, 2007

Kolmeks nädalaks sundkarastusele keset prisket kuuma


Moskva meenutab viimastel päevadel Vahemere-äärset kuurortit. Selline suvine leitsak on saabunud. Täna oli teist päeva jutti üle 30 kraadi.
Linnas jalutades võivad silmad peast ära kukkuda. Nagu rahvuslik võistlus käiks naiste seas, et kes suudab napimad riided selga panna. Kusjuures osavõitjaid on kõigis kaalukategooriates – kärbeskaalust kuni üliraskekaaluni.
Aga foto pole seekord siiski Moskvast. Vaid selliselt reklaamib oma teenuseid üks Euroopa Liidu advokaadibüroo. Vähemalt pole igav... Eestis ei saa kahjuks minu teada advokaadibürood endale reklaami teha.
Tagasi Moskvasse. Vana armsat Nõuka-aega ja elu Pääsküla servas paneelmajas meenutas eile hommikul teada maja trepikojas, et kolmapäevast lülitatakse korterites soe vesi välja. Ja seda kolmeks nädalaks! Just nüüd, kus higistad nagu elevant.
Tegelt pole muidugi hullu. Ma juba Burjaatias ligi kaks nädalat juba harjutasin külma veega duši all käimist.
Aga eks Nõuka-aja värki ärkab siin iga päev viimasel ajal ellu. Räägitakse, et tuleks taas koolides panna õpilased VKT norme täitma (mäletate küll - granaadivise, lõuatõmbamine, krossijooks jne), duumas arutatakse eelnõud, et taas hakata osade kaupade ja teenuste hindu riiklikult määrama, pioneeriorganisatsioon elab uut ärkamist üle jne.
Sõltumatuks loetav uuringufirma Levada pani see nädal üles huvitava küsitluse selle kohta, mida Vene inimesed arvavad Vene võimude ja Našide käitumise kohta Pronkssõduri ümberviimise sündmuste ajal. Ja siin on viide ühele varasemale küsitlusele samal teemal.
Ma ei tee ilmselt suurt pattu, kui panen salaja siia oma blogisse viite ühele väga armsale ja soojale ettevõtmisele Eestis, täpsemalt Peipsi ääres.... sellest tuleb veel väga lahe asi, uskuge mind!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Äh sa! Kavalpea ;)

Anonüümne ütles ...

need olid VTK normid. valmis tööks ja kaitseks. vene keeles siis GTO vist.