reede, august 01, 2008

Magavad juhid ja Moskva rikkad ametnikud


Järjest täieneb mu kollektsioon magavatest moskvalastest. Peaks varsti näituse tegema juba  15 foto saaks kokku küll. Tänane miniseeria on moskvalastest, kes väsisid otse autoroolis. Ülemisel fotol magab 7-seeria BMWs Medvedevi think-tanki Kaasaegse Arengu Insituudi juhi Jürgensi autojuht. Boss annab samal ajal pressikat.
Alumistel fotodel pikutab limusiinijuht, kes ootab ilmselt oma pidutsevaid kliente. Nende fotode autoriks on Moskvas külas käinud sõbrapoiss Jan.




Kui kallite autode peale jutt läks, siis ma avastasin juhuslikult, et korruptsioonivastasest võitlusest jutlustav Venemaa on küll ratifitseerinud ÜRO korruptsioonivastase konventsiooni, kuid ilma konventsiooni 21. punktita, mis puudutab ametnike karistamist alusetu rikastumise eest. Selles mõttes, et lihtne ametnik, kes omab kallist autot ja suurt maja, kui ta ei suuda ära näidata oma tulude allikat, satub kohe automaatselt uurimise alla. Venemaal seda mõistagi ei saa juhtuda ning ei juhtu ka ilmselt kunagi.

Juulis lasti Moskvas otse koduuksel maha 29-aastane ühe Moskva linnaosa maa-ameti juhataja. Kodust leiti tal 1,5 miljoni krooni väärtuses sularaha ning sõitis nüüdseks juba endine linnaametnik „tagasihoidliku“ Mercedes GL 550 džiibiga. Moskvas maksab sellin vigur 1,5 miljonit krooni. Ofkoors oli džiip ametlikult vormistatud kellegi teise nimele.
Aga tänase päeva uudis on see, et õhtul saabub Moskvasse uus suursaadik – Simmu Tiik.

Kommentaare ei ole: