neljapäev, juuli 05, 2007

Putini teisikust ning Našid trikitavad jälle

Alustan veidi lõbusamalt täna. Aja märk on Moskvas see, et Punasel väljakul ei näe enam raha teenimas Stalini ja Lenini teisikuid, vaid Putini ja Brežnevi teisikuid.
Putini teisikuid olen näinud kahte erinevat. Minu meelest ei ole kumbki eriti Putini sarnane. See nädal jäi selline mees fotoka ette. Vaadake ise, ei ole ju sarnane! Üldse kohe ei ole ju.
See on üldse kahtlane mees, kui veidi nalja üritada teha, sest tavaliselt ei lase need teisikud ennast ilma rahata pildistada, aga see poseerib meeleldi kõigile ja tasuta. Ma ei näinudki too päev, et ta kelleltki oleks raha küsinud. Mingi uus Kremli PR-trikk või?
Panen siia võrdluseks ka ühe Brežnevi teisiku, kes minu arust pole ka üldse Ljonjale sarnane. No kaugelt ehk. Puhmas kulmud veidi päästavad. Kusjuures pull on see, et kui fake-Putini ees oli pidevalt murdu rahvast pildistamas, siis Brežnevi vastu ei tundnud praktiliselt keegi huvi. Äkki ei tundnud rahvas teda ära enam?

Minu sõbrad Našid tembutavad jälle. Kui Eesti saatkonna kottimine oli ühekordne aktsioon, mis neil ära keelati, siis opositsiooni-meest Kasjanovit kiusavad nad juba peaaegu üle aasta. Nüüd nad jälle käisid tal Nižni Novgorodis sabas ning neil oli mingi konflikt Kasjanovi turvameestega, mille järel neli našisti väitis, et nad said peksa.
Aga nali seisneb selles, et Kasjanovi seltskonna väitel saatis Našide pressiteenistus teate kurjadest turvameestest ja omade ründamisest varem välja kui väidetav intsident üldse toimus! Arvatakse et see oli našistide provokatsioon. Seda enam, et eelmise aasta lõpus oli neil samasugune intsident Briti suursaadiku turvameestega, kes ka justkui olid neile noortele kolki andnud.
Siit moraal, kui nad taas peaksid Eesti saatkonda kottima hakkama või ka kuskil Tallinnas jälle tegutsema – nad on valmis provokatsioonide tegemiseks ning väga nutikad nende väljamõtlemisel. Tark oleks sellega arvestada varakult, et pärast mitte ulguda. Saatkonna ees aprilli lõpus üritasid nad korduvalt seda teha, aga tublid saatkonnainimesed säilitasid külma närvi ja külma õlut.
Kes tahab pikemalt Našide viimasest trikist lugeda, siis Kommersandi ülevaade sellest on siin.
Just eile põrkasin tänaval juhuslikult kokku (arvestage siinjuures Moskva rahvaarvu) ühe Našide komissariga, keda tean nägupidi saatkonna piiramisest. Selline paks nooruk. See tundis ka ilmselt mind ära, sest põrnitses mind pikalt. Ma vaatasin ka talle ülbelt näkku, aga tere ei hakanud ütlema, kuigi algul mõtlesin, et võiks ju hooletult seda teha ja küsida, kuidas tervis on.
Täna õhtul tuli huvitav uudis selle kohta, et Euroopa Inimõiguste kohus tunnistas Venemaa süüdi tšetšeeni nimega Ruslan Alihadžievi röövimises ja tapmises. See pole esimene selline kohtuotsus, aga oluline on see sellepoolest, et esimest korda jäid venelased süüdi kõrge isehakanud Tšetšeenia ehk siis Itškeeria vabariigi ametimehe tapmises.
Alihadziev oli teise Tšetšeenia sõja alguses Itškeeria parlamendi spiiker, kelle kohta räägiti, et ta oli nõus venelastega läbirääkimisi alustama, et sõda lõpetada. Eks ta sellepärast röövitigi ja tapeti, et mitte sõda lõpetada – arvatakse vähemalt nii. Tema perele mõistis Euroopa kohus valurahaks 45 000 eurot (700 000 eesti krooni).

1 kommentaar:

Kristo ütles ...

Jumal tänatud, et meil Peterburis selliseid teisikuid ei ole. Ja Nashid on ka teise kvalitdiga siin. Järgmine kord, kui näed, siis mine ja küsi poliitilislt korrektne küsimus: kas iseenese kõhugaas on spetsiifilise hurmiga ja miks? :)))) Ma ükskord ühe Nashi käest konsulaadi juures küsisin aprilli päevil- vastust ei saanudki. ei osatud anda.
Las Putin vastab;))))