esmaspäev, veebruar 19, 2007

Vene MID saadab mind mõneks ajaks maalt välja - uue viisa järele


Näed kus üllatus täna juhtus. Kui ma kuu aega tagasi Moskvasse tulin ja käisin MIDis oma akredatsiooni kätte saamas, siis nad väitsid, et mul on veidi valet tüüpi viisa, et nad peavad mulle uue tegema. Et erilist vahet pole, saan seni tööd teha, aga et tehku ma uus avaldus uue viisa saamiseks.
Tegin ära ja kujutasin ette et sellega läheb taas kuid aega. Aga täna juba vanad helistavad, et viisa valmis ja tõmmaku ma Tallinnasse sellele järgi. Eks peab siis minema. Millalgi siis tulen koju käima. Siis on muidugi viktoriiniküsimus – kaua saatkond seda viisat mulle passi kleebib. Peaks küll paras ime olema, kui selle nädalaga kätte saan. Aga imet oleks hädasti vaja, sest esmaspäeval on saatkonnas iseseisvuspäeva vastuvõtt ja ma saaks seal paljude vajalike inimestega tuttavaks. No küll kiusavad. Mina teen plaane, aga MID juhib minu elu.
Seda, kuidas ma Eestisse tulen, jätan esialgu tibakese saladuseks...Püsige kanalil!
Täna sehkendasingi MIDiga (pidin sinna uued fotod viima), käisin Hansapangas üürimaksmiseks rahapakki toomas – muide Hansapank on siin veel täitsa Hansapank, pole nad midagi silti veel Swedbankiks muutunud nagu lubasid -, interneti eest pappi maksmas (25 taala kuus) ning maaklerifirmas kviitungit toomas raamatupidamise jaoks. Siuksed tüütud käimised, aga Moskva-suguses linnas võtab tohutult aega, kuigi peaaegu kõik vajalikud kohad oli nö Koltso sees. Peaaegu pool päeva läks ära.
Siis käisin veel Moskva metroo muuseumis, tahan siinsest metroost reportaaži teha. Kui metroo ka samasugune välja näeks nagu see muuseum, siis küll sellega sõita ei julgeks. Kogu see kontor nägi välja selline nagu Tallinngaasi kabinetid 1980-ndate keskel, kui ma seal nagana suviti isa juures töötasin. Aga selle eest rõõmustavad metroos silma sellised toredad plakatid, millega Moskva metropoliten ennast reklaamib.
Veidi soovitusi ka – kui keegi satub Moskvas siia minu kanti ja on melomaan ja muidu trendiinimene, siis soovitan läbi astuda Respublica-nimelisest poest, mis asub Tverskaja-Jamskajal veidi Majakovski jaamast Belorusskaja vaksali suunas paremat kätt teed.
Seal on päris äge valik plaate, ja üldse on seal „lahe atmosfäär ja veelgi toredam on stratosfäär” nagu laulis kunagi Anne Veski (ei olnudju Marju Länik ometi??). 24 tundi lahti nagu enamus kohti Moskvas ja baaris on tasuta wifi. Räägitakse, et poe avamisel oli kohal isegi Ksjuuša ehk Ksenija Sobtšak ise – järelikult on kuum koht. Peale plaatide saab osta ka DVDisid ja raamatuid, kõike mis parasjagu popp on.
Rahast ka. Paljude inimeste küsitlemisel olen aru saanud, et keskmine palk Moskvas on suurusjärgus 800-1000 taala ehk kõrgem kui Eestis, aga ilmselt võrreldav Tallinnaga. Kuigi Moskvas on väga raske seda keskmist palka võtta, sest inimesed töötavad mitme koha peal. Aga kui nüüd võrrelda Venemaaga, siis on vahe masendav. Rubladesse võttes keskmine palk moskvas 20 000-26 000 rutsi ja kogu Venemaal väidetavalt 4000-5000 rutsi (1800-2300 krooni). Pinss on seejuures 3000 rutsi (1350 krooni) ümber.
Üks asi teeb mulle muret ka... Panin pesu pesema masinasse, üks kolm tundi tagasi ning pesumasin ikka töötab, kuramus! Ei taha kuidagi ära lõpetada. Ribad järgi riietest pärast...

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jääme põnevusega sinu hitt-saabumist ootama. Eelmise kirja juurde - Pöksis käivad ka aeg ajalt Ühed laval malakaga vehkimas. Tule vaata! Usu, siin on nii mõningi, kes sooviks sind väga näha! Varbad sooja!

Anonüümne ütles ...

Kiirviisa saad kolme päevaga, ära pabista. Kui hästi nutad, võid poole tunniga ka saada.

Anonüümne ütles ...

Draakonisilm :)
täisnimega draakonisädemeidpilduvsilmkellehinglaulab, indiaani pealiku kõige ilusam ja vapram tütar :)