laupäev, aprill 28, 2007

Sellist pilti näevad Vene inimesed Tallinna sündmustest

Kes tahab vaadata, millise pildi saab Vene rahvas Tallinna sündmustest, siis siin on neli videoklippi sellest, kuidas riikliku telekanali Rossija Vesti-uudisteprogramm asja kajastas kell 20.
Uudistesaate esimesed rohkem kui 10 minutit olid pühendet Tallinna sündmustele ning reaktsioonidele sellele. Võimas!
Huvitav on algus, kus väidetavalt näidatakse kellegi kinnipeetava poolt moblaga tehtud videot politsei angaaris, kus neid laamendajaid hoiti.
Ma enam ise ei mäleta, kuidas siin neid laamendajaid nimetatakse, aga igatahes veel hommikul kasutasid kõik vene uudistesaated kõikide kohta sõna "miitingulised". Ei ole nali, siin serveeritakse kõike seda mäsu kui Pronkssõduri kaitsmist.
Klipid on siis ajalises järgnevuses ja nende vahel on väiksed, mõnesekundilised pausid.









Venemaal väga tuntud teleajakirjanik Mihhail Leontjev on kirjutanud päris karmi kommentaari Eestist ja eestlastest. Selle mõte on, et eestlased tuleb hävitada. Leontjev on muidugi tuntud mustasajaline ja Suur-Venemaa idee toetaja. Meenutab natuke omaaegset teletähte Nevzorovit.
Kui kedagi huvitavad erinevad reaktsioonid nii Venemaalt kui välismaalt Pronkssõduri ära viimisele, siis ma leidsin, et uudisteagentuur Ria-Novosti on selleks teinud kohe eraldi kataloogi.

3 kommentaari:

Eddiesmoments ütles ...

nojah, tundub et kui Eesti muutuks päevapealt näiteks nähtamatuks, või suudaks Johanson ta lõpuks lahti lükata ja keset Atlandi ookeani purjetada, siis oleks Venemaal suur häda käes, sest nii Riigiduuma kui kõik telekanalid jääksid ilma tööta.

Anonüümne ütles ...

sul oleks vaja paremat fotoaparaati, mis kauem videot võtta suudaks :)

Anonüümne ütles ...

Keegi Luke Harding Observerist raporteerib The Guardiani veebilehel Moskvast, et (http://observer.guardian.co.uk/world/story/0,,2067956,00.html).
"...The violent protests exploded late on Thursday night after the government removed the Bronze Soldier in Tallinn's Freedom Square, a memorial to the Soviet soldiers who liberated Estonia from the Nazis in 1944."
Tema artikleid lugedes jääb mulje, et tegu on vene meedias ilmunu otsetõlketega inglise keelde.