pühapäev, aprill 22, 2007

"Life music" ja "Riiete remont" - silte Moskva tänavatelt

Tere tulemast lugema juubelilugu! See peaks olema minu 100. sissekanne blogisse. Sellisel pidulikul puhul panen ma üles tavapärasest rohkem fotosid, mis ma tegin oma tänasel pärastlõunasel lonkimisel mööda Moskva tänavaid.
Käisin täna huvipärast vaatamas sellist kohta nagu endine Gorbuškini turg. Turu asemel on nüüd suuremat sorti kaubakeskus. Gorbuškini turg peaks olema Moskva üks suuremaid tehnikavidinate müügikohti. Lisaks müüakse seal tohutul hulgal muusikat ja filme. Sadu meetreid putkasid, mis müüvad kõikvõimalikke filme. Eraldi letid näiteks sõjafilmide või India filmide jaoks.
Üks tuttav rääkis, et ta läks sinna otsima ühte konkreetset Luis Bunueli filmi. Leidis. Tuli koju, vaatas filmi ära ja siis avastas, et DVD lõppu oli kõrvetatud veel kaks Bunueli filmi. Kusjuures sellised kaks filmi, millest ta polnud üldse kuulnudki varem...
Ma läksin ka otsima ühte konkreetset filmi. Tuttav palus vaadata, ega seal pole sellist asja nagu "Washington: Behind Closed Door". (USA ekspresidendi Nixoni PR-meestest) Ei leidnud, nii et kõikvõimas see koht ikkagi pole. Aga ma väga kaua ei viitsinud osta ka, sest seal oli jube palav.
Ise ei osanud muud osta, kui filmi "Svolotši". Sellega juhtus Moskvas see nädal just suur skandaal. Film räägib sellest, kuidas Suure Isamaasõja ajal loodi Venemaal noortest kurjategijatest diversantide üksus. See nädal jagati mingeid filmeauhindu ja auhindu üle andma pidanud üks vanema põlve režissöör keeldus sellele filmile vaatajate lemmiku preemiat üle andmast, sest tema meelest alandab see film Venemaad. Eks ma vaatan siis ja kirjeldan pärast, kuidas mulle tundub.


Malaja Nikitskaja tänavalt leidsin sellise lõbusa sildi - "riiete remont"! Huvitav, kas seda viib läbi töötaja, kelle ametinimetus on riiete remontija?


Samal tänaval hakkas silma riietepood nimega "Bonton". Baltikal on teatavasti kaubamärk Monton. Selle kaubamärgi all on neil poed ka Moskvas.


See härrasmees kasutab ära suurt peeglit metroopeatuses, et ka endale kiire pilk peale visata. Neid peegleid on rongijuhtidele vaja, et vaadata, et keegi uste vahele ei jääks. Foto on tehtud Bagrationovskaja jaamas, kus metroo maa peale tõuseb korraks.


Aga siin lokaalis minu kodu lähedal saab kuulata muusikat otse elust! Mida muud saab tähendada "Life music"? Igal juhul - "Good lunchi!" teile kõigile!


Moskvas on üsna tavaline, et tänavatele kirjutatakse sõnumeid, mis on mõeldud sellele, kes kuskilt kõrgelt aknast alla vaatab. Näiteks tuleb hommikul aknale ringutama ja siis näeb... Tavaliselt olen ma küll näinud tekste stiilis - "ma armastan sind, minu tiigrikene". Sünnipäevaõnnitlust ma polegi varem märganud.

3 kommentaari:

KT ütles ...

jõudu ja jaksu ülejäänud 900 .... või 9900 jaoks. ära mitte mõtlegi pooleli jätta! eesti rahvas vajab sind ja sinu sõnumit :)))

Anonüümne ütles ...

Kto takoi Gorbuškin? Vanasti kutsuti seda turgu ikka Gorbuškaks, aga võib-olla, võib-olla tõesti on lugu seotud mingi vanamehega?? Ole terve, Y

Karolina Zarębska ütles ...

Bardzo konkretnie napisane. Super artykuł.