laupäev, jaanuar 31, 2009

Miitingute päev Moskvas


Täna oli Moskvas jälle miitingute päev. Ma käisin kodu lähedal Majakovski kuju juures vaatamas Zjuganovi kommunistide üritust. Ainult umbes tuhatkond inimest oli. Arvestades kriisi, oleks arvanud, et nad suudavad rohkem inimesi koguda. Või oli kehvalt orgunnitud. Või ei viitsi inimesed protestida, kuna sellest ei sõltu nagunii midagi.
Veidi sai seal madinat ka. Need lõigud on tehtud siis kui miiting juba ametlikult läbi oli. Sinna ilmusid natsbollid, kes nagu alati provotseerisid miilitsat ja OMONi ja nagu alati väänas OMON neil selle peale naksti käed kukla taha ja viis minema. Tavaline asi miitingutel.


meeting in Moscow from Jaanus Piirsalu on Vimeo.


meeting in Moscow from Jaanus Piirsalu on Vimeo.
Kõige suurema miitingu korraldas Jedinaja Rossija – see oli ametlikult Medvedevi ja Putini toetuseks, selle toetuseks, kuidas nad võitlevad majanduskriisiga Venemaal. Ametlikel andmetel oli seal inimesi umbes viis tuhat. Aga nende üritus oli ka parimas kohas kesklinnas – kohe enne Punast väljakut Maneeži väljakul. Teleuudiste järgi oli hästi korraldatud – mängiti pilli ja tehti tantsu. Ehk siis rahvapeo stiilis, muidugi jäid inimesed tasuta show´d vahtima.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mul kuskilt uudistevoost hakas silma niisugune detail, et miilitsaid-poolitsaid olla täna 5000 ringis korda valvamas olnud. Kui selle suurema kammajaa järgi arvutada, oleks siis üks korravalvur iga meeleavaldaja jaoks, aga kui kõik ülejäänud üritused kokku lugeda siis olnuks ehk jämedalt üks ment kahe kodaniku jaoks. Ju siis pidi Moskvas täna hästi turvaline olema.

Anonüümne ütles ...

"rahvapeo stiilis miiting" kõlab hästi. kui palju huvilisi koguneks jälgima "hokimängu stiilis" või "jaht vene moodi stiilis" miitingut? stiilipidu, stiilimiiting..
tuisk