teisipäev, jaanuar 13, 2009

Medvedeviga saab nüüd tema videoblogis suhelda

President Medvedev (DAM) on oma videoblogi (http://blog.kremlin.ru/) kommenteeritavaks muutnud. Varem seda teha ei saanud. Aga seal on ranged reeglid. Moderaatorid kontrollivad kasutaja andmeid, mida nad panevad kirja registreerimisel ning kommentaarid läbivad nö eelülevaatuse enne kui avalikult väljariputatakse. Veel on reegliteks, et kommentaarid peavad olema venekeelsed, et vastu ei võeta kaebusi ega isikliku iseloomuga palveid. DAM on lubanud hakati kommentaare pidevalt lugema ning huvitavamatele ka vastama.
Veel netiuudiseid. Mäletate sellist suurepärast Venemaa ühiskonna meeli köitnud hääletust nagu Venemaa Uhkus, kus „valiti“ kõige silmapaistvamat venemaalast läbi aegade? Mille võitis veel Nevski ning Stalin sätiti lõpuks kolmandale kohale. Nüüd on ühed teravmeeled internetis teinud saidi, et valida Venemaa Häbi - http://www.badnameofrussia.ru/. Esikolmik on seal praegu Putin, Jeltsin ja Gorbatšov. Näis kaua see sait üleval suudab olla.
Jätkuks eilsele sissekandele dollari-rubla kursi kohta. Tänane Vedomosti kirjutas, et Vene majandusministeeriumi pessimistlik prognoos ennustab Vene nafta Urals barreli täavuse aasta keskmiseks hinnaks 30 taala ning rubla kukkumist dollari suhtes 45-55 rublani....Praegu naftahinna ja rublakursi juures teenib Vene riik aasta esimeses kvartalis nafta eksporditollidest 136 miljardit rubla. Veel eelmisel aastal teenis Vene riigikassa iga kuu sellise summa... Nii et nalja pole. Goldman Sachs on veidi optimistlikum, nad ennustasid aasta keskmiseks barreli hinnaks 45 dollarit. Aga ka selle hinnaga ei jää Vene eelarve tasakaalu.
Tänases Kommrsandis oli päris hea graafik, kuidas rubla on kukkunud alates detsembri algusest.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ja ongi juba sait maha korjatud :)

Anonüümne ütles ...

Tegelikult on seal lingis kirjaviga. Kui kopeerida link käsitsi aadressiribale, siis töötab.
Jaanus, sul on lingil "http://" eest ära ununenud ja sellepärast sinna peale klõpsates töötab link valesti.

Jaanus Piirsalu ütles ...

Parandasin ära, aga nüüd on tõepoolest sait ajutiselt suletud. Vähemalt kell 8 täna eesti aja järgi teatas said, et ajutiselt on see suletud.

Anonüümne ütles ...

"Stalin sätiti lõpuks kolmandale kohale" - see on väga täpselt sõnastatud. Sest tegelikult kogu "värgi" võitis ikka И.С.
Surfan pidevalt Vene netis, ja sealt see teadmine pärinebki.

Sulle, Jaanus, head saabuvat Pühvli-aastat!
s.Pets

Anonüümne ütles ...

[url=http://www.officialflo.com/profiles/blogs/headache-back-of-head]Headache back of head[/url]
headache back of head sharp back of head headache fatigue and headache after head cold
http://www.officialflo.com/profiles/blogs/headache-back-of-head