esmaspäev, jaanuar 19, 2009

Väga hea, Estonian Air!

Tänase päeva hea uudis on see, et justkui vastuseks minu eelmise nädala virinale Päewalehes, et Tallinna ja Moskva vahel on kehv lennuühendus - selles mõttes, et harv – teatas meie uhkus Estonian Air (EA), et suurendab alates suvest Tallinna-Moskva liinil lendude arvu.
Edasi lasen parem rääkida professionaalselt koostatud pressiteatel.
„Estonian Air tihendab lennugraafikut Tallinna ja Moskva vahel ning hakkab suvel tegema viis lendu nädalas. Alates 4. juunist tihendab Estonian Air lennugraafikut liinil Tallinn-Moskva, lisades neljapäevased edasi-tagasi lennud väljumisega Tallinnast kell 13.25 ja alates 7. juulist teisipäevased edasi-tagasi lennud väljumisega Tallinnast kell 7.05. Praegu lendab Estonian Air Tallinnast Moskvasse kolm korda nädalas esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti.
Moskva oli eelmisel aastal üks suurima reisijate arvu kasvuga sihtkohti, kus reisijate arv kasvas 30% võrreldes sellele eelnenud aastaga. Seepärast soovime klientidele pakkuda senisest tihedamat ja paremat lennuühendust, et suurendada reisijate arvu veelgi,” põhjendas lendude lisamist Ilona Eskelinen, Estonian Airi PR direktor."

"Lisalende hakkab teenindama 88-kohaline CRJ900 NextGen lennuk (siin fotol SASi värvides). CRJ900 lennukid on tänapäevased, keskkonnasäästlikud ja väiksema kulutasemega, võimaldades oluliselt parandada ettevõtte paindlikkust järjest tihenevates konkurentsitingimustes,“ teatas EA.
Veidi tausta, nii palju kui ma leidsin ja ise tean.
Aastatel 2004-2007 lendas igal aastal Tallinn-Moskva liinil suurusjärgus 18 500 inimest aastas. Eelmisel aastal oli aga juba 10 kuuga lennanud sama palju inimesi kui varasematel aastatel kogu aastaga. Rekordit siiski ei tulnud, sest 2003. aastal lendas koguni 26 000 inimest.
Kahju, et pressiteatest ei tule välja, et kui kaua selline mõnu kestab. Kas ainult suvekuudel? Noh, seegi hea.
Selle uue lennuki kohta leidsin ka EA kodukalt inffi. Need on Bombardier´i firma lennukid, mille EA ostab otse tehasest. Kokku saab EA endale kevadel kolm uut lennukit.
Istekohti (88) on seal vähem kui praegu Moskva vahet lendavatas Boeingutest (sõltuvalt mudelist 120-140 kohta), aga see-eest on nad tiba kiiremad lennukid kui Boeingud.
EA võib kiita suht odavate hindade eest praegu. Vaatasin – järgmiseks nädalavahetuseks edasi-tagasi piletid (reedel Tallinna ja esmaspäeval tagasi Moskvasse) maksavad praegu 4200 krooni.
Võrdluseks – kui Tallinn-Moskva rongiga loksuda, siis tavalise neljakohase kupee eest maksad sa edasi tagasi tiba alla 3000 krooni, aga sõites kahekohalises SV-kupees, maksad edasi-tagasi eest – ärge nüüd ehmatage - 5940 krooni!! Veel üks põhjus, miks EA Tallinn-Moskva lennukid rahvast täis on.

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Milline näeb välja su tööpäev?

Jaanus Piirsalu ütles ...

Tavaline. Hommikul ärkan ja olengi kohe tööl, sest ma töötan kodus. Tavaliselt loen hommikul lehti, aga edasi on iga päev kordumatu :) Midagi erilist minu tööpäevas pole, kui ma viibin Moskvas. Kommandeeringus kulgeb aga iga päev juba alates ärgates isemoodi. Lõppeb tavaliselt lõbusalt!