pühapäev, detsember 21, 2008

Kirjutasin raamatu oma rännakutest Venemaal

Härra läheb nüüd väiksele puhkusele Eestisse, tagasi Moskvas olen 7. jaanuaril, just Vene jõuludeks. Siis kirjutan, kuidas neid tähistatakse Moskvas.
Väike reklaam ka :) Kellele mu blogi on meeldinud, siis mul ilmus mu Venemaa rännakutest reedel Tallinnas raamat „Kirjad Venemaalt“. EPLi kirjastus andis välja ning üllatavalt paks tuli, üle 300 lehekülje. Sellel raamatul pole erilist ühtset liini peale selle, et näidata elu Venemaa eri paigus. Raamat on segu mu blogist ja artiklitest Päewalehes + on seal umbes kolmandik sellist teksti, millest ma pole kusagil kirjutanud. Näiteks sellest, kuidas ma FSB ja miilitsaga Beslanis kemplesin, kuidas mulle Petseri kloostri varjupaigas anti üle ümbrik kaitsepolitseisse viimiseks ning kuidas Karjala pealinnas möödunud aastal enne Pronkssõduri ümberasustamist Eesti diplomaate jälitati. Kõik see, mida ma olen ise näinud. Kõige rohkem on raamatus juttu Põhja-Kaukaasiast ja Siberist.
Ma loodan küll, et saate toreda elamuse raamatust. Ma tahtsin selle kirjutada sellise hästi kergelt loetava. Kus võimalik lisasin nähtustele veidi laiemat tausta kogu Venemaa kohta. Veidi Venemaa meeleolu enne raamatu lugemist – natüürmorte viinast ja zakuskast.

17 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mitä kirja maksaa ja mistä sen voi tilata internetistä?

KT ütles ...

tahan raamatut koos autori signatuuriga - kuidas seda korraldada?

Jaanus Piirsalu ütles ...

Kallele - ma uurin kirjastustelt, et kuidas seda välismaalt saab osta ja seda kohale saata
Karmole - sinu küsimusele jään ka vastuse võlgu :) kui sa mind just ise Tallinnast üles ei otsi, siis ma muud nõu ei oska anda, et kuidas lähiajal saad. aga ongi parem, ei riku raamatut ära, mul on üsna kole allkiri :)

p ütles ...

Kas raamatut internetist ka tellida saab ? Väga, väga suur huvi selle vastu! :)

Jaanus Piirsalu ütles ...

Vist ei saa netist tellida. Aga kui välismaalt on huvi, siis saatke mulle meilipeale jaanus.piirsalu@gmail.com oma aadress ja ma palun saata kirjastusel. ma lepin nendega kokku, et saate raamatu poehind+saatmiskulud. Küsin, et mis arvele raha kanda. aga jah, saatkse siis oma aadressid

dvr ütles ...

Milline suurepärane idee! Kõik need sisukad EPLi-lood, blogisissekanded ja palju muudki veel ühte tõeliselt asjalikku raamatusse panna! Ei suutnud täna seda uudist lugedes raamatupoodi minemata jätta ja nüüd ootangi, mil teevesi valmis keeks, et siis raamatuga lähemalt tuvust teha. Tänud juba ette!

GunneL ütles ...

Hetkel müüakse raamatut vaid Rahva Raamatus, seal on ka veebist tellimise võimalus:
http://www.rahvaraamat.ee/?id=62&no=R111172

Jaanus, raamat välja anda oli väga hea mõte! Aitäh! Loodetavasti tuleb kunagi lisa ka. Sul on stiili!

Anonüümne ütles ...

Esimesed 100 lehte loetud.Väga põnev.

Anonüümne ütles ...

Raamat on saadaval Rahvaraamatu Viru Keskuse ja Draaamateatri vastas asuvates poodides.
Lugesin ühe jutiga läbi ja sain päris hää elamuse.Loodan,et autor jätkab oma rännakuid ja toob ka edaspidi meieni kirjatükke selle hullumeelselt suure ja segase riigi
reaalsest elu-olust.

Anonüümne ütles ...

see on raamat, mida tahaks hirmsasti kinkida oma välismaalastest sõpradele. kas on lootust, et su jutt lähiajal ka inglise keelde tõlgitakse?

Anonüümne ütles ...

Mul on tunne, et teie raamatus on väikesed faktivead. Nimelt kui te räägite vastsündinute suremusest (lk 103-104), siis seda ei mõõdeta küll selliselt %-des, vaid ikka surmades 1000 sündinu kohta ehk siis Eestis oli vastav näitaja ikka 0,5% ja ilmselt kehtib see ka teiste riikide kohta. Vastasel juhul oleksid need andmed absurdselt suured. Eesti statistika olemas siin http://pub.stat.ee/px-web.2001/Dialog/varval.asp?ma=RV043&ti=IMIKUSUREMUS+SOO+J%C4RGI&path=../Database/Rahvastik/01Rahvastikunaitajad_ja_koosseis/02Demograafilised_pehinaitajad/&lang=2

Anonüümne ütles ...

Igatahes vaga vahva lugemine!

:) Raamat igatahes sattus minuni naabervabariigi jouluvana kingikotist.

p ütles ...

Äsja näitas Kanal2'es ka. :)

Luuletõlgendus ütles ...

Mõnusalt kirjutatud raamat, mida on hea ja huvitav lugeda. Aitäh!

Anonüümne ütles ...

Olen huviga lugenud Päevalehest Sinu rännakutest Venemaa avarustes - need on põnevad ja hästi kergelt loetavad. Kindlasti on hea meelelahutus ka Sinu raamat, mille esimesel võimalusel soetan. Tuult tiibadesse ja edu ettevõtmistesse! Ja lõpetaks repliigiga filmist "Naine kütab sauna": aitähh,Sulle!... et Sa olemas oled!

Anneli Veel

Anonüümne ütles ...

Olen juba viis korda käinud blogi vaatamas, et kas uusi sissekandeid on. Kas pikem puhkus? Kui raamatu saan siis see läheb sõpruskonnas kindlasti ringlusse :)

Anonüümne ütles ...

Väga huvitav lugemine. Pole ammu ühtegi raamatut niimoodi "neelanud":))
TAHAN VEEL!