esmaspäev, detsember 15, 2008

Jaak Kilmi produtseeritud filmi kiidetakse + Mirjami blogist Irkutskis

Kuna jutt läks juba Eesti filmiprodutsentide saavutustele Venemaal (vaata eilset sissekannet Riho Västriku loodusfilmi preemiast), siis tahaks tähelepanu juhtida veel ühele - Jaak Kilmile. Eelmise nädala Novaja Gazetas (Anna Politkovskaja leht) ilmus pikk ja kiitev lugu tema produtseeritud Anna Polunina dokfilmist „Revolutsioon, mida polnud“, mis räägib natsbollidest ja opositsioonilisest liikumisest Teine Venemaa. Aga lugege ise siit. Ütlen vaid niipalju, et seesama Västriku loos juba viidatud kuulus Vitali Manski kiidab samuti Kilmi produtseeritud filmi.
Ja veel üks äge asi! Avastasin väge toreda Eesti tüdruku blogi.... Irkutskist!! Peab seda Mirjam, kes töötas varem Eesti ajakirjanikuna, aga läks siis sinna Baikali äärde vabatahtlikuks tööle ühte keskkonnaorganisatsiooni. Väga originaalne lugemine.

1 kommentaar:

KT ütles ...

kui veel selliseid Venemaal ja lähiümbruses toimetavate eestikeelsete kodanike blogisid leiad, pane palun siia üles, eks!

ja ehk ka teistpidi - sedasama kanalit võiks kasutada kõik need teised, kes märkimisväärseid lugemiskohti teavad ja siia kommentaariumi raatsivad üles panna. Jaanuse lahkel loal muidugi:)