esmaspäev, veebruar 25, 2008

Hea, et armee aastapäev läbi sai...

Nii, ja ka talv on Moskvas vaikselt vist läbi saamas. Vähemalt selle järgi, mis aknast paistab. Lund pole karvavõrdki. Pluss kolm kraadi ja sellist ilma lubatakse nädala lõpuni. Siin fotol hävitab noor komsomol vennalikust Tadžikistanist viimased jää jäätmeid Moskva kesklinnas.
Moscow Times´i andmetel on alates aasta algusest Moskvas sooritatud juba 16 rassilise taustaga mõrva. Ohvrid kõik kesk-aasiast või kaukaasiast. Tavaliselt pussitatakse tänaval surnuks pimedas. See on räigelt suur arv, kui võrrelda kasvõi eelmise aastaga, kui üle kogu Venemaa tapeti sama MT andmetel 67 inimest rassilise viha tõttu. Aga nagu ütles Moskva miilitsaülem Pronin eelmisel nädalal intervjuus Komsomolkale: "There is no organized skinhead movement."….
Armee aastapäev on nüüd õnneks läbi... Paar päeva sai seda tähistatud. Marsruut tuli päris huvitav välja, kui nüüd tagantjärele vaadata.... Algas kõik reedel Krisis Žanras, siis üks tore Itaalia veinikoht Pokrovka väravate juures ja lõpetuseks poole hommikuni klubis Rasputin. Stripiklubi Zubovski bulvaril. Siis magamispaus ja laupäev lõppes kellel Puškinis, kellel klubis Krasnaja Šapotška.
Isamaa juubelit jõuan veel tähitsada homme Piiteris, kus peakonsulaat teeb uhke vastuvõtu Renesanssi hotellis ning 12. märtsil Moskvas, kus saatkond teeb veelgi uhkema vastuvõttu Novaja Operas.
Krisis Žanras, veidi selline Von Krahli meenutav kohta, oli selline huvitav reegel reede õhtul, et lauda sinna reserveerida ei saanud ning üle kahe tunni polnud lubatud lauas istuda. Kelner tuli ja lihtsalt ütles, et palun te peate lahkuma, sest vaadake kui palju soovijaid on. Muidugi me vaidlesime ja õiendasime nendega, ja oleks võinud ilmselt edasi istuma jääda, aga kuna tuju oli läinud, siis liikusime sealt edasi. Nagu ma aru saan, siis nende loogika põhineb sellel, et kõige rohkem toitu ja jooki tellib külastaja ikka alguses ning kui tal on kõht täis, siis võib ta jumala rahus minema kupatada... Õnneks on Moskvas palju kohti.
Mulle jäi silma, et Moskvas on jälle hakanud kinnisvara hinnad tõusma. IRN.ru sait väidab, et võrreldes 1. jaanuariga ehk siis kahe kuuga on Moskvas keskmine ruutmeetri hind tõusnud 7,8 prossa ehk 4438 dollarilt 4783 dollarile. aga see on keskmine arvestage. Käärid on siin tohutud eri rajoonide ja eri korteritüüpide vahel. Nii et õieti need arvud ütlevad ainult seda, et kinnisvara hinnad tõusead, aga ei näita eriti kui palju korterid maksavad.

Kommentaare ei ole: