kolmapäev, oktoober 24, 2007

Sõidan peagi nädalaks Georgiasse

Täna oli üks väheseid peaaegu ainult kodusistumise päevi. Kuna sõidan neljapäeval vastu reedet komandeeringusse Georgiasse, siis sebisin kohtumisi kokku ning lugesin Georgia kohta. Kui kellelgi on huvitavaid ideid või häid tuttavaid-sõpru seal, kes saaksid mind kuidagi aidata, andke teada. Ma olen seal vähemalt nädala.
Helistamisega sinna on Moskvast raskusi. Lauatelefonilt helistades ei kuulnud suurt midagi. Moblaga helistades oli heli korralik, aga kuradima kallis.
Korra siiski lippasin õue. Oli vaja veidi kinga parandada. Ja vaata kui huvitav! Minule kõige lähem kingaparandaja on usbek Roma, sain temaga kuidagi talvel tänaval suitsu tehes jutule. Lahke mees. Täna läksin, oli uus mees tema putkas. Küsin,kus Roma on? Roma sõitis koju, aga mina olen tema poeg, laksutas ta mulle oma valgeid hambaid. Sain siis temaga tuttavaks.
Siis avastasin täna veel, et olen saanud uudisteallikaks Ekspressile ja Õhtulehele. Keegi sellest muidugi aru ei saanud, sest nagu Eestis kombeks, siis ega õige mees ju ei viita, kust ta midagi teada sai! A uudis tehti minu killust, et keegi väga Eestis tuntud näoga Mark Arthur annab Moskvas suure kontserdi (vaadake eilset sissekannet). Ekspressi-omad olid koguni nii kõvad, et saatsid oma fotograafi Moskvasse operatiivselt. Ja vaata imet – ta pildistas Arturi plakatit täpselt samast kohast kus minagi, Kudrinski platsi kõrval.
Aga kõvu mehi jätkub Veneski. Õige pea jõuab müügile vägev DVD „Õpime judot koos Vladimir Putiniga”. Piiteris tehti hiljuti selle DVD võtteid. Väidetavalt esineb VVP seal isiklikult ning õpetab oma lemmikheiteid. Kas tänavu parim uusaastakink Moskvas?
Kes on hästi kodus Vene filmiklassikas, see leiab veidi nalja sellest, milliseid klippe stiilis „Tule valima!” pakkus Kremlile välja ajakiri Vlast.

9 kommentaari:

waasa ütles ...

See on siis tava, et viidet ei ole uudise allikale?

Jaanus Piirsalu ütles ...

Noh, tegelikult oli see - et ei viidata - tavaline 3-4 aastat tagasi, hiljem on asjad ikka paremaks läinud. Kuigi juhtub endiselt seda. Ilmselt on blogidele natuke häbi või lehtede arvates imelik viidata ka, võimakaeitea. Aga tõenäoliselt hoopis unustati või jäeti kogemata viitamata.

Anonüümne ütles ...

Ekspressi fotograaf on veel eriti kõva poiss olnud - sattunud ka täpselt samal ajal pildistama.

Anonüümne ütles ...

Sa, Jaanus, tuleta neile väljaannetele oma kontonumbrit meelde, et nad ei unustaks foto autoritasu ära maksta.

Nii ka ikka päris ei saa.

Kairi ütles ...

Georgias on selline tore inimene nagu Harry Lahtein.

Anonüümne ütles ...

Eesti äridest/ärimeestest Gruusias tahaks lugeda.

Anonüümne ütles ...

ekspressis oli kenasti viidatud ju - Peitu pugenud Abduli avastas Eesti Päevalehe Moskva korrespondent Jaanus Piirsalu ühelt tänavale riputatud kontserdiplakatilt.

Anonüümne ütles ...

on häid-tuttavaid gruusias, nädalakene veel: vaata kadri.rvnnel.net

OpenDocument ütles ...

Mis krdi, "Georgia"!? Ärme nende keeleuuendajate lollusi ka ikka liiga tõsiselt võta (nad saavad keelereeglite pideva ärasoperdamise pealt palka vist) ja nimetame asju ikka õigete nimedega ja eesti keeles edasi: Gruusia, Läti, Venemaa, Kanada jne.