esmaspäev, oktoober 22, 2007

Lalibela vutipoisid teatasid päris kärmelt oma jalanumbrid

Nii-nii, nädalavahetusel tuli vastus Lalibela vutipoistelt Etioopiast. Nad on väga nõus, et ärgu saatku ma neile raha, vaid putsasid. Panid ilusti kirja, et kuus kutti kannavad putsasid nr 41 ja kaheksa nr 42. Ja siis oli neil nii armas soov, et kui tahan neile särke saate, siis võimaluse korral saatku me neile Liverpooli-sümboolikaga särgid.
Siin fotol mängivadki needsamad kutid vutti. Selle palliga, mis sai neile talvel ostetud. Meie istume Villuga üleval kalju otsas ja vaatame. Foto on Villu tehtud. Ma sain aru, et see oligi neil seal põhiline pallitagumise koht.
Aga tagasi saabaste juurde. Nüüd peab asja võtma step by step ja maad kuulama Tallinnas, et kust neid oleks võimalik odavalt osta. Siis vaatab edasi, kuidas need Addis Abebasse Kassale saata. Mõned ideed juba on.
Kas oskab keegi mind juhatada, kuidas ja kelle abiga saaks Tallinnast poehinnast odavamaid vutisaapaid?
Siin on ka poiste kiri Lalibelast. (Silmnähtavalt aitab neid keegi tergam kirjutada, sest mo mäletamist mööda nad nii hästi nagu ei rääkinud inglist. Aga võib olla on vahepeal juurde õppinud kõvasti...)
„Hello Sir, Thank you very much for your lovely letter we are very happy really you are very kind person for us. It is good idea and we agreed about what you said. About the size 6 shoes 41 [71/2} and 8 shoes 42{8}. And about shirts because we grow up and it can help for future let be long. And the color is if possible make it Liverpool club color or type.
Mister Jaanus, the main point is about the shoes due to we play in rough [not smooth} field and it hurt by this to serve us for long time please make to be pure leather. About how to send it is because of we don’t have PO. BOX number and one of our friend father live´in Addis Ababa so if you send by him he will give us with out any problem.
Lidetu Shambel.
PO Box number 25709
Code 1000
Addis Ababa
Ethiopia.
Quite sure we will be popular and unique very soon. We promise to let you know our match result and change.
Again thank you very much. All of us too happy. We are waiting your answer eagerly.
Respect fully ST. Gorge foot club Lalibela”

Nii, kui nüüd keegi tahab aimu veel Lalibela oludest, siis siin on foto kohalike tüübilisest elamust. Kui ma õietsi mäletan Kassa jutu järgi, siis selle ehitamine läks maksma suurusjärgus 20 000 eesti krooni. Ja ehitus kestis vist umbes nädala...

10 kommentaari:

Mihkel Putrinš ütles ...

irw, no nyyd enam pääsu pole :p

KT ütles ...

vot see on arenguabi ... just see õige, grass-root level arenguabi, mitte konverentsiturism ametnikele.

kuna kõik kohalikud klubid on ka pidevas sponsori-otsingus, võiks nüüd vutifännid ise end kokku panna ... "Eesti toetab Etioopiat" - kõlab ju fantastisch!

lausa kahju hakkab, et mina vutist midagi ei tea ega arva ;)

villy ütles ...

rutsil-petsil oli mu mäletamist mööda üks sõber, kes asju maale tõi. indrek sei?

Anonüümne ütles ...

Nonii, nagu arvata oligi, tuli järgmine soov ruttu järgi - särgid:) Annad sõrme, võtavad käe:) Aga teeme selle asja siis ära! Nagu lubatud sai.

Unknown ütles ...

Päevalehe Arturil oli veel pool aastat diil Benspordiga, et Päevalehe töötaja saab Umbro asju saab kolmandik hinnast odavamalt. Umbro on suht odav ka, nii 300 krooniga peaks uue paari kätte saama. Sest pole neile mingeid väga kangeid asju vaja ju. Peaks Arturi käest küsima, et kas diil ikka kehtib.

Jaan ütles ...

Kirjelduse järgi vajavad nad ilmselt kunstmuruputsasid (kõva pinnas). Võib muidugi üle küsida, et kas tahavad nuppudega või ilma. Aga küsivad nad pärisnahast jalavarje, mis on kunstnahast putsadest pisut kallimad.

Liverpooli särke toodab adidas, aga originaalsärgid on maru kallid. Kuna neile sobib ka "Liverpool club color", siis võiksid olla lihtsalt sellised Liverpooli moodi kärtspunased särgid-püksid-sokid.

Anonüümne ütles ...

Karmo,
ma kardan kyll, et Jaanus on hiljem tublisti kimpus selle grass-root-level arenguabiga.

Soovitaks teha Rohujuure Tasandi NGO Eestis ja lepingud poistega.

Anonüümne ütles ...

kahtlane värk.kas neil saab nii suur jalanumber olla?

ivar ütles ...

Anna siis teada, kui putsade ostmiseks läheb. Särke tasub vaadata nurgatagustest poodidest, neid järeletehtud särke on müügil palju ja ei maksa nad eriti palju ka. Kui tahavad ikka Liverpooli, siis saagu Liverpooli kirjadega. Turult peaks vaatama, kui osta terve hunnik, siis saab kaubelda ka. ivar

Anonüümne ütles ...

Võid ju proovida kasutatud putsasid
saata! Või peavad uued olema? Tallinn-Väikse jaama juures üks kauplus, seal vist oli saada.
Kindlasti on neid teistes kasutatud asjade poes!