pühapäev, oktoober 28, 2007

Gruusias

Olen nyyd kolm paeva Gruusias olnud. Vaga monus maa, vorreldes soitudega mooda Venemaad, tunnen ennast siin ikka vaga koduselt. Soovitan.
Riiast kaib 4 korda nadalas lennuk Tbilississe, viisat pole vaja, tulge kasvoi nadalavahetuseks Tbilississe, tore linn. Palju restorane, hea sook ja palju veini. Vein palju huvitavam kui Euroopas. Hotellidega pole probleemi. ise elan vaikeses ja vaikses hotellis otse kesktanava korval. Ipari on nimi ja asub Rustaveli 23. 65 taala paev, seega ysna odav. Elu on siin yldse suht odav.
Ise lendasin Moskvast labi Bakuu, vedelesin terve oo vastu reedet Bakuu lennuvaljal. Reedel tegin intervjuusid (esmaspaeval peaks esimene lugu Paewalehes ilmuma) ja poikasin labi ka Eesti saatkonnast siin. Vaga kihvt maja ja sobralikud inimesed.
Eile tegin tiiru Kahheetias, mis on Gruusia suurim veinipiirkond. Sattusin isegi yhte veinitehasesse, mis kuulub eestlastele. Nende kogu vein lahebki Eestisse. Siis kaisin veel yhe kohaliku juures vaatamas, kuidas tehakse no talupojaveini. Peab ytlema, et selle maitse on ysna huvitav, kui viisakalt oelda. Otse oeldes see mulle vaga ei maitsnud, ysna sellise johkra maitsega.
Edasi sattusin tsatsa (kohalik viinamarjapuskar nagu grappa) tehasesse. seal parasjagu tahistati esimese laari valmimist. Vagev laud, pidu taevani. Soin ja join seal minagi...
Praegu tagasi Tbilissis. Homme soidan kaheks paevaks Louna-Osseetiasse. Molemale poole lahen - nii Gruusia voimul all olevasse ossa kui ka no iseseisvasse Louna-Osseetiasse. Loodan, et ehk on praegu rahulik seal.

2 kommentaari:

KT ütles ...

no ei oskagi muud soovida kui jõudu ... ülipõnev piirkond, üliteravad teemad. proovi palun mõlemale poolele sõna anda ... ehkki see võib tähendada tuliseid vastasseise.

Anonüümne ütles ...

65 taala päev (ligi 800 krooni) on odav!? Nojah...