pühapäev, märts 11, 2007

Kaukaaslane ja usbekk - vene naljasaadete peakangelased


Hakatuseks piltmõistatus – kes ostavad fotol olevast poest riideid? Foto tegin reedel, ja valesti tegin, et üldse haigena kohtumistele läksin. Nüüd olen täitsa siruli.
Moskvas möllab miski viirus, tuttavatest on paljud haiged olnud juba. Näiteks saatkonnas põdesid paljud. Viskab päris kõrge palaviku üles ning rõve köha. Ma ei saanudki teada kui suur palavik mul oli, sest kraadiklaasi ju pole. Eile küll lippasin apteeki, aga unustasin osta. Apteegis oli üsna keeruline, sest neil on siin oopis teistsugused ravimid kui Eestis. Pidin apteekritädi usaldama.
Ravimid tundusid Moskvas enam-vähem samas hinnas olevat. Kuna paratsetamooli mul oli palaviku vastu, siis otsisin kurgurohtu. Sain mingi siirupi ja kaks pipraplaastrit, kokku läks 270 rutsi ehk 123 krooni. Pull on see, et apteeker käskis seda siirupit juua vähemalt 4-5 päeva, aga kui seda kolm korda päevas juua, siis saab pudel 2,5 päevaga otsa.
Üritasingi siis terve nädalavahetuse rohkem magada, täna õhtuks on juba veidi parem. Kuna lugeda kogu aeg ei jaksanud, siis vahtsin ka telekat. Vene naljasaadetes käib närvidele see, et piisab lavalt öelda kasvõi „tere!” kaukaasia-aktsendiga, kui kogu saal hirnub naerda. Nende komöödiasarjades on kohe spetsiaalsed tegelased – totakad kaukaaslased, kelle arvelt palju nalja tehakse.
Tegelikult mitte ainult kaukaaslased, vaid nüüd ka Kesk-Aasia rahvad - usbekid, tadžikid. Tõele au andes on neid siin väga palju. Kui saaks nii, et ühel päeval kaukaaslasi ja Kesk-Aasia rahvaid Moskvas enam tööl ei oleks, siis jääksid siin kõik ehitused seisma, turgudel enam ei kaubeldaks, taksodega öösel sõita ei saa, keegi ei koristaks tänavaid jne.

4 kommentaari:

KT ütles ...

kas sa oled ka kohalikus meedias või vähemalt isiklike vestluste tasandil märganud seda mõtet, et mis saaks siis, kui kõik "mustad" lahkuks" .... või siis vastupidist varianti, et mis meil neist tolku?

Jaanus Piirsalu ütles ...

eriti neist ei räägita meedias. Seda mängu "mis saab siis kui kaukaaslasi ja keskaasialasi enam Moskvas üldse ei oleks" mängisime selle Moscow Timesi tuttavaga. Ta luges ette terve nimekirja ametitest, kus oleks paugupealt karauul. Sestap ehk moskvalased neist väga juttu teha ei taha, et mõnitavad küll neid, aga saavad aru, et ilma ka hakkama ei saa.

Triin ütles ...

Lohutuseks võib öelda, et pool Eestit on/olid ka samasuguse haiguse küüsis...

Aga mis puutub vähemuste mõnitamisesse või nende üle naermisesse, siis seda vist tegelikult kohtab igas riigis, mõnes kohas võib-olla rohkem varajatult, aga sellegipoolest...

Anonüümne ütles ...

Tere Jaanus! Igasugu (para)grippe on vaja üldse ennetada. "Nohulised" haigused, nagu Sa Lahingukooli läbinud reservohvitserina tead, kardavad KÜÜSLAUKU (seda söö õhtul, enne magamaminekut, kui teed endale viimase võileiva). Hommikul aga limpsi ära pool teelusikatäit TARUVAIGUGA METT. Ära pane mett tee ega kohvi sisse, kus kuum vesi mee mõju ära tapab, vaid võta seda ca 5 - 10 minutit enne sööki tühja kõhuga.
Mõjub nagu imevägi!!!

Taruvaiguga mesi aitab ka põletike vastu!
Üldse uuri mesindust! - Meil on nüüd müügil meesegusid igasuguste hädade vastu. Ja kasuta just Eesti mett!
Tervitustega,
kamraad ja kolleeg Erka