kolmapäev, juuni 04, 2008

Moskva kontsamoest ning ähvardavast ummikusurmast


Vau, milliseid kontsi nägin täna linna peal, kui tuli Belorusskaja metroost. 20 senti vähemalt + platvorm tallad. Jäin järgi vaatama, mis teha. Naine oli ka efektne. Olen tähelepanu, et suurimad kontsafetišid Venemaal on naised Kaukaasia vabariikides. Seal on kõrge konts peaaegu kohustuslik igal pool, kuhu lähed. Muidugi kui sa pole just tõsiusklik. Kuigi tegelikult, hakkasin praegu mõtlema, et ega ei tea siiski, sest nende pikkade seelikute taha ei näe ju. Võib olla kannavad selle all samuti kõrgeid kontsi.
Kontsadega seoses leidsin ühe talvise loo EPL Online´ist. Nimelt tõestanud ise kõrgeid kontsi kanda armastav Itaalia uroloog, et kõrged kontsad mõjuvad naise tervisele hästi. Uroloogi väitel hõlmas tema katse 66 alla 50 aasta vanust naist ning tõestas, et 15-kraadise nurga all olevad jalad (umbes viie sentimeetri kõrgune konts) tekitasid sama hea kehahoiaku kui oli madalaid jalanõusid kandvatel inimestel.
Vaagnapõhja lihased on aga naise kehas hädavajalik osa. Aidates kaasa seksuaalsele tegevusele ja rahulduse saamisele, on nad vajalikud ka näiteks põie, soolestiku ja emaka normaalseks tööks.
EPL Online nentis asjatundlikult, et tihti pärast rasedust, sünnitust ning ka lihtsalt vananedes muutuvad naistel vaagnapõhja lihased aga nõrgemaks. Nende tugevdamiseks on küll mitmeid harjutusi, kuid selle itaalia teadlase avastused võivad treenimisvajaduse kaotada. Naistel on tihti raskusi vaagna piirkonna harjutustega, kuid kõrgete kontsade kandmine võib olla lahendus...

Korruptsioonist. Lugesin head seletust, miks Vene ametnikud sellega nii ametis on. Nimelt on paljudes Vene seadustes kirjas, et kui juttu on ametiasutuse või ametniku kohustustest, siis on kasutatud sõna „võib”, mitte „kohtustub” või „peab tegema”. Aga see tähendab, et ametnik oma kohustuse „võib, aga ei pea täitma”.
Väike näide ka. Millalgi kirjutasin oma Dagestani tuttavast, kes tõi Moskvasse oma isa haiglasse. Ja et pidi maksma 1500 rutsi altkäe, et isale haiglas rutem analüüsid ära tehakse. Nüüd on isale operatsioon ära tehtud ning tuttav maksis pärast oppi kirurgile 1200 eurot. Enne leppisid muidugi kokku. Nagu tuttav ütles, et kirurg „korralikult lõikaks”.

Elust veel Moskvas. Õigemini mitteelust. Tänane Izvestija maalis sünge pildi sellest,millised ummikud ootavad Moskvat ees. Ma olen muidugi kogu aeg arvanud, et Moskva lähema viie aasta jooksul ummikusurma sureb, aga et õudused nii ruttu võivad kätte jõuda...
Ma ei viitsi eesti keelde ümber panna. Vaid seda, et kui 2006 kevadel moodustus Moskvas päevas keskmiselt 650 ummikut, siis tänavu sügiseks ennustatakse 1200-1500 ummikut iga päev.
По данным, вошедшим в постановление московского правительства, среднее время поездки по городу с 1990 по 2006 год возросло до 65 минут и в 1,5 раза превышает норматив в 40-45 минут. За последние 10 лет на наземном общественном транспорте число выходов из графика движения на срок свыше 30 минут выросло в 10 раз - из-за пробок.
Парк машин составляет 3,3 миллиона и за 1990-2007 годы вырос в 3 раза.
Средняя скорость движения составляет: на метро - 41,7 км/ч, на автобусе - 17 км/ ч, на троллейбусе - 15 км/ч, на трамвае - 13,7 км/ ч.
Средняя скорость движения на авто-мобиле по основным магистралям Москвы днем составляет 25 км/ч. По МКАД - 50-60 км/ч, по Третьему кольцу - 40-50 км/ч, по Садовому кольцу - 20-30 км/ч.
По данным сайта auto.mail.ru, в период с весны 2006 года по весну 2007 года в городе каждый день образовывалось в среднем 650 дорожных заторов, летом 2007-го - по 670 пробок в день. Осенью 2007 года речь шла о 850 заторах в день. Осенью 2008-го эксперты ожидают 1200-1500 пробок ежедневно.
Väike pildike Tverskajalt, kuidas teada anda, et su takso on sõiduks valmis. Kuigi, kes see ikka varsti taksoga enam sõita tahab. Metrooga saab kiiremini....Samas, kui kõik nüüd metrood hakkavad kasutama, siis ummistub see kiirelt ära... Eluks ikka sitt linn see Moskva.

1 kommentaar:

Rents ütles ...

Lugesin kunagi ühe naise blogi, kes oli pärit Ameerikast ja oli koos abikaasaga Valgevenemaale läinud (mees oli miskit poliitiku sarnast, saadik vms) - ja ta oli siiralt üllatunud selle üle, et nii paljud naised kannavad stilettosid, isegi kümme tundi järjest tööl olles. Nii et ilmselt tõesti.