esmaspäev, detsember 17, 2007

Putinit mõnitavad fotolavastused, huvitav mis kunstnikust saab?

Moskvas lööb tiba laineid kunstnik Andrei Budaev. Sellega, et riputas Maneežis toimuvale iga-aastasel „Art-Maneež” kunstilaadale üles oma suured fotolavastused. Poliitilised fotolavastused. Pani peamiselt Putinit ja teisi Vene tuntud poliitkuid, aga ka Lääne poliitika ässasid igasugu jaburatesse või siis religoosetesse stseenidesse. Näeb lõbus välja ning rahvas jookseb tormi tema fotosid vaatama ja kalendreid ostma. Iseenesest muidugi kulunud nali, aga ikkagi väga lõbus. Eriti praegusel Venemaal. Näis, mis tast saab. Eks jätkem nimi meelde.
Ma käisin täna, laada viimasel päeval tema pilte vaatamas. Leidsin võib olla isegi seose Eestigagi! Vaadake tähelepanelikult seda pilti „Moskva-Helsinki-Brüssel”. Selge, et ta on võtnud foto Soome igasuvistelt naisekandmise võistlustelt ning pannud Putini, Bushi, Perssoni jt näod lihtsalt jooksjatele otsa.


Aga vaadake mis dressi Putin kannab! Minu arust on tal jalas Eesti koondise dressi püksid. Mina olen vähemalt näinud Erki Noolt sellises Sydneys kulda võitmas. Elik on võimalik, et Putinil on kellegi Eesti mehe keha, käed ja jalad. Keegi vendades Uusorgudest, või kes need kuulsad naistekandjad meil olid, teeb Putinile keha. Samas jah, dressi ülaosa nagu viitaks jällegi sommidele – Itä-Savo... No olgu, vähemalt on lõbus pilt.
Panen siia veel paar vahvamat fotolavastust üles.


Nii, siin mängib Kasparov vangikongis (alles hiljuti ta sinna ju 5 päevaks pandi) kindralitega malet.


Siin vahetavad Putin ja Brežnev vastastikku aukirju nagu seltsimehed kunagi. Tagant passivad Zubkov ja Grõzlov.


Aga siin on Peremees ise oma Järeltulijaga nagu Rooma valitsejad. Ja loorberipärg on juba Winnie Puhi (kes on muide kõigest 162 senti pikk, Putin ise om maksimum 170 senti – nii et lühikesed mehed valitsevad Venemaad alates kevadest) peas.


Ja selline näeb Sotšis tulevikus välja Peremehe pronksskulptuur.

Kommentaare ei ole: